NogometTujina

Zadnji avgustovski dan je prinesel žreb za nogometno Ligo prvakov

V Monaku so na zadnji avgustovski dan opravili žreb skupin za Ligo prvakov 2023/24. V osmih skupinah s po štirimi klubi, torej med 32-erico sta tudi dva kluba s tremi našimi legionarji.

V skupini A je minhenski Bayern prvi nosilec, ob njih sta tu še angleški Manchester United, vedno neugodni turški Galatasaray in danski Kopenhagen.

Španska Sevilla, londonski Arsenal, nizozemski PSV iz Eindhovna in francoski Lens pa se bodo boroli za vodilni mesti skupine B.

Italijanski Napoli, Real Madrid, ki je rekorder po naslovu prvakov, portugalska Braga ter nemški Union Berlin so udeleženci skupine C. Kdo izmed njih si bo priboril vstopnici za napredovanje?

Skupino D sestavljajo portugalski klub Benfica, kjer je nekoč igral Zlatko Zahovič, španski Real Sociedad, tu je še milanski Inter in avstrijski prvak, nekdanji klub Šeška RB iz Salzburga.

Tudi skupina E je slovensko obarvana, saj med vratnicama tega kluba iz prestolnice Španije stoji Jan Oblak. Nasprotniki našega reprezentančnega kapetana pa bodo škotski Celtic,  rimski Lazio ter niuozemski  Feyenoord iz Roterdama.

Skupino smrti, kot jim pravimo, bi lahko letos dali skupino F. Francoski PSG, italijanski Milan, angleški Newcastle in nemški podprvak Borussia Dortmund predstavljajo to skupino

Naša dva legionarja Šeško in Kampl si kruh služita v RedBull Leipzigu. Nasprotniki pa jima bodo srbski prvak Crvena Zvezda iz Beograda, švicarski Young Boys iz Berna in angleški Manchester City.

Skupino H tvorijo belgijski Antwerp, ukrajinski Šakhtar, portugalski Porto ter Barcelona.

Leave a reply