Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
KošarkaSlovenija

Znani nasprotniki Cedevite Olimpije v evropskem pokalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so po današnjem žrebu dobili nasprotnike v prihajajoči sezoni evropskega pokala. Slovenski prvaki bodo igrali v skupini B, tekmeci bodo med drugimi Valencia, finalist zadnje sezone Bourg en Bresse, Hamburg in Aris.

Poleg španske, francoske, nemške in grške ekipe so v tej skupini še izraelski Hapoel Jeruzalem, turška Ankara, italijanska Umana Reyer iz Benetk, litovski Panevežys in romunska Cluj-Napoca.

“Zelo veseli smo, da je Cedevita Olimpija spet del evropskega pokala. Skupina, v kateri smo, je zelo atraktivna, zato sem prepričan, da so pred nami zanimive tekme, enako pa velja za celotno sezono. Ker so vsi klubi, tudi mi, še vedno v procesu sestavljanja svojih ekip za novo sezono, je prezgodaj govoriti o favoritih za končno zmago, vendar vemo, da bo veliko klubov sestavilo konkurenčne ekipe s ciljem poseči po vrhu. Osredotočiti se moramo nase, biti moramo iz dneva v dan vse boljši in boljši in izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon,” je za spletno stan kluba dejal športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero.

Leave a reply