Nogomet

Znana ambasadorja evropskega prvenstva

Trenutno najbolj popularna slovenska nogometna reprezentanta Josip Iličić in Jan Oblak, bosta kot ambasadorja promovirala prihajajoče evropsko prvenstvo do 21 let, ki bo prihodnje leto v Sloveniji in na Madžarskem.

Nogometaš Atalante Josip Iličić je ob tem dogodku dejal: “V teh težkih trenutkih je organizacija evropskega prvenstva velika stvar, upam pa, da bo potekalo s prisotnostjo gledalcev na stadionih. Iz svojih izkušenj lahko povem, da je nogomet pred gledalci čisto nekaj drugega, kot brez njih. Gledalci ti dajo nekaj več adrenalina in motivacije. To pride še do večjega izraza pred tvojimi navijači in tvojo družino. Če bo to mogoče, bodo naši fantje zagotovo dali precej več od sebe, kot sicer.”

Vratar Atletica Jan Oblak je ob imenovanju povedal: Zelo sem ponosen, da bo tako veliko tekmovanje v Sloveniji. Veseli smo lahko, da bodo imeli naši mladi nogometaši priložnost igrati na največjem nogometnem tekmovanju doslej v naši državi. Igranje doma predstavlja določeno prednost, sploh če bodo gledalci na tribunah. Verjamem, da se bodo zelo dobro odrezali in da bodo dokazali, da smo Slovenci nogometni narod.”

Comments are closed.