Zimski športi

Zmaga Švicarju, Kranjec brez točk

Švicarski smučar Ramon Zenhaeusern je zmagovalec prvega slaloma v svetovnem pokalu, saj je bil s časom 1:45,43 najhitrejši v Alta Badiji. To je četrta zmaga 28-letnika v svetovnem pokalu in postal je prvi Švicar, ki je slavil na prvem slalomu sezone po sezoni 2007/2008.

Žan Kranjec, ki je nosil startno številko 32, na drugem merjenju vmesnega časa je zasedal celo 11. mesto. Imel je le 0.58 sekunde zaostanka za vodilnim, žal pa je kmalu zatem naredil napako in odstopil. Aljaž Dvornik je imel številko 54 in ob prvem nastopu na temu prizorišču pred seboj težko nalogo. Na prve točke svetovnega pokala bo moral še nekoliko počakati, tokrat je namreč s 4.69 sekunde zaostanka za najhitrejšim zasedel 54. mesto.

“Občutki so mešani, v obeh vožnjah je bilo kaj dobrega in kaj slabšega. Bila je dosti zahtevna tekma. Za prvo tekmo bom vzel ta rezultat in poskušal na njem graditi za prihodnje tekme,” je po tekmi za uradno spletno stran SZS povedal edini Slovenec v finalu. “Po desetih mesecih in pol je bil znova slalom, nazadnje smo tekmovali v začetku februarja. V bistvu nismo čisto vedeli kako stojimo in kako stoji konkurenca. V prvem teku se je videlo, da smo kar konkurenčni, predvsem Žan je danes super dobro smučal do odstopa. To je bila ena njegovih boljših slalomskih voženj do zdaj. Štefan je imel nekatere odseke zelo dobre, nekaj pa zelo slabih in na koncu je uvrstitev kakršna je. Vemo, da smo zraven, da ne zaostajamo preveč. Jutri in v januarju, za katerega vemo, da je slalomski mesec, smo lahko konkurenčni najboljšim na svetu,” pa je za spletno stran SZS nastope naših smučarjev ocenil trener Klemen Bergant.

Comments are closed.