Foto: NZS
NogometSlovenija

Žlogarjevi varovanci tudi po drugem krogu brez poraza

Druga tekma kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo fantov do devetnajstega leta starosti, je pomenila dvoboj z Irci. V osrednji Albaniji te dni poteka turnir skupine 13 za odhod na zaključni turnir, ki bo julija prihodnje leto na Severnem Irskem.

  • Agnatia: IRSKA 🇮🇪 – 🇸🇮 SLOVENIJA 0:0

SLOVENIJA: Petek, Golič, Malić, Poredoš, Hribar, Selan, Brkić (od 77′ Jakupović), Trdan, Silajdžić (od 77′ Kasalo), Mačak (od 53′ Tapalović), Potočnik (od 77′ Mlakar)

Po boljši igri in neodločenemu izidu proti belgijski izbrani vrsti, je sledila tekma z zmagovalci uvodnega kroga, ki so ugnali domačine. Tokrat je med vratnicama stal Petek, na prvi tekmi pa je priložnost dobil Tim Štrasberger. V prvem polčasu velja omeniti priložnost Ircev, ko se je z obrambo izkazal vratar Aluminija Petek. Branilec italijanske Rome Golič je dosegel zadetek, kot se je potem izkazalo iz prepovedanega položaja. Nato sta bila ob koncu polčasa oba naša napadalca žal nenatančna. Drugi polčas je bil mirnejši, morda velja omeniti le priložnost Topalovića, ko se je po projektilu člana Domžal izkazal irski vratar.

Na drugi tekmi v tej skupini je Belgija z 2:0 premagala Albanijo. S slednjimi bo naša ekipa igrala v torek ob dveh popoldne (14:00) zadnjo tekmo turnirja. Drugi par tretjega kroga pa bo Irska – Belgija.

VRSTI RED:

  1. IRSKA 🇮🇪 3:1 (4 točke)

  2. BELGIJA 🇧🇪 3:1 (4 točke)

  3. SLOVENIJA 🇸🇮  1:1 (2 točki)

  4. ALBANIJA 🇦🇱 1:5 (0 točk)

Leave a reply