Foto: TZS
Tenis

Zidanškova čez zadnjo oviro v prvi krog

Za nami je kvalifikacijski teden na enem največjih turnirjev sveta. V Franciji se je potilo pet deklet iz Slovenije. Na glavni turnir, pa je prišla le ena.

Tamara Zidanšek je po treh kvalifikacijskih krogih prišla med 128 najboljših na Odprtem prvenstvu Francije, ki je eden štirih najmočnejših turnirjev v ženski teniški konkurenci. Po tem, ko je premagala Mariborčanko Polono Hercog, nato Akunguejevo iz Nemčije, se je na zadnji kvalifikacijski stopnički merila z Američanko. V treh nizih je strla 22-letnico z izidom 7:5, 1:6 in 6:3 in prišla v prvi krog Roland Garrosa.

Letos bomo že stotriindvajsetič (123) videli na delu dekleta, ki se bodo potila med nedeljama, 26.5. ter 9.6. za prestižni pokal, ki ga brani Iga Šwiatek iz Poljske. Sedem lovorik ima v svojih vitrinah danes 59-letna Christine-Mary Evert iz ZDA, ki je rekorderka po naslovih na tem prestižnem tekmovanju.

Po žrebu bo tako eden izmed 64 parov uvodnega kroga slovensko-belgijski. V nedeljo, 26.5. ob 11:00 bo Konjičanka igrala z igralko, ki je 398 na WTA lestvici. Sliši na ime Alison Van Uytvanck in je marca dopolnila 30 let. Rdečelaska je boljša na trdih podlagah, a bo gotovo kljub temu trd oreh naši teniški reprezentantki.

Leave a reply