Foto: Urban Lesjak
RokometSlovenija

Zanesljiva zmaga rokometašic in uvrstitev na evropsko prvenstvo

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je z zmago v zadnjem krogu kvalifikacij proti Italiji potrdila nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. V dvorani na Kodeljevem v Ljubljani je slavila s 35:21 (22:11).

Najboljša slovenska strelka je bila Tamara Mavsar z osmimi goli, po šest pa sta jih prispevali še Ana Gros in Alja Varagić. Med strelke se nista vpisali le obe vratarki in Nina Spreitzer. Pri Italijankah je pet golov dosegla Ilaria Dalla Costa.

Varovanke Dragana Adžića so ob današnji zmagi v četrtek slavile proti Latviji, a v povsem pomlajeni zasedbi, pred tem pa so zabeležile dve zmagi, proti Latviji doma in Italiji v gosteh, dvakrat pa so bile od Slovenk prepričljivo boljše Francozinje.

Slovenija je z osmimi točkami v skupini 4 zasedla drugo mesto za popolno Francijo (12 točk) ter si neposredno zagotovila deveto uvrstitev na EP, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom v Avstriji, Švici in na Madžarskem. Tretje mesto je pripadlo Italiji s štirimi točkami, Latvija je končala na dnu brez točk.

Leave a reply