Foto: Zan Kranjec
Zimski športi

Žan Kranjec bo v novo sezono vstopil z novo trenersko ekipo

Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec bo v novo tekmovalno sezono vstopil z novo trenersko ekipo. Izvrstni veleslalomist se je odločil za konec sodelovanja z dolgoletnim trenerjem Klemenom Bergantom, ki je bil zraven največjih uspehov Kranjca. “S Klemenom ne bova več nadaljevala,” je Kranjec potrdil v izjavi za STA.

“V zadnjem obdobju od aprila do zdaj se s Klemenom nisva strinjala v določenih stvareh. Potem sem se vseeno odločil, da je pa mogoče čas za nekaj drugačnega, za neko novo energijo,” je pojasnil Kranjec.

“Glede na to, da se o nekaterih stvareh nisva strinjala, nisem se strinjal z nekaterimi njegovimi idejami, sem prišel do takšnega zaključka in potem je bila na koncu to moja ideja,” je še dejal Kranjec.

V tem trenutku še nima izbranega novega trenerja. “Sem še v dogovarjanju z nekaterimi drugimi trenerji, tako da potrjenega še nimam ničesar, načeloma pa bi, številčno, ekipa morala biti takšna kot lani, serviser in fizioterapevt bosta ista, zamenjala pa se bosta glavni trener in pomočnik trenerja,” je pojasnil v pretekli sezoni peti veleslalomist v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala.

Leave a reply