Zimski športi

Zajc izključen iz reprezentance!

Timi Zajc je danes zjutraj izključen s svetovnega prvenstva v poletih, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

“Danes, 12.12.2020 zjutraj, je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih sprejel sklep o izključitvi Timija Zajca, člana A reprezentance iz FIS Svetovnega prvenstva v poletih, ki poteka v Planici,” je bilo sporočilo SZS za javnost.

V obrazložitvi so zapisali, da je bil sklep o izključitvi sprejet na podlagi “podpisane pogodbe s športnikom, pravilnikom o pravicah in dolžnostih tekmovalcev, ter disciplinskim pravilnikom Smučarske zveze Slovenije.”

Po slabi petkovi predstavi je Zajc zapisal na instagramu: “Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas tako delati, kot rečejo, drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev. Vsi si želimo medalje … Ampak, kot se je izkazalo, v zadnjih dveh letih rezultati pri meni padajo. Rečem lahko samo: Hvala lepa in na svidenje,” je bilo sporočilo Zajca in njegovo objavo so všečkali tudi nekateri drugi reprezentančni skakalci.

Comments are closed.