Foto: HK SŽ Olimpija
Hokej na leduSlovenija

Za konec visok poraz v Tivoliju

Hokejisti SŽ Olimpije so odigrali še zadnjo domačo tekmo v tej sezoni Lige ICEHL, v dvorani Tivoli. Vodilno moštvo lige Bolzano je slavil kar z 1:6.

Zmaji so brez možnosti za nadaljevanje sezone v končnici ostali že pred nekaj tedni, sedaj pa je jasno tudi, da bodo tekmovanje končali na predzadnjem mestu. Na 47 tekmah so vpisali 11 zmag, dve po podaljških, od tega šest v prvih devetih krogih oziroma do 21. oktobra. V Tivoliju so na zadnjih 12 domačih tekmah so zmaji osvojili le en točko (poraz proti Gradcu z 2:3 po podaljšku).

“Vsako sezono začnemo z željo, da bi igrali v končnici. Letos se stvari niso izšle po naših željah. Veliko se lahko naučimo iz napak v letošnji sezoni. Dobili smo dodatne izkušnje. Prvič v karieri sem doživel tako sezono, ki se bo končala že konec februarja. Igra v obrambni tretjini ni bila dobra. Nismo imeli prave discipline in tekmeci so bili prevečkrat sami pred našim golom.
Začetek sezone sploh ni bil slab. V Ligi prvakov smo prikazali nekaj zelo dobrih predstav. V Ligi IceHL nismo uspeli konstantno igrati na dovolj visoki ravni,” je sezono ocenil Žiga Pance.

Leave a reply