Foto: World Table Tennis
Ostali športi

Za konec SP še trije naslovi za Kitajsko, eden za Japonsko

S finalnimi tekmami v posamični konkurenci se je v Novi Gorici končalo letošnje svetovno prvenstvo za mladince in kadete. Zadnje naslove svetovnih prvakov sta v mladinski konkurenci osvojila Lin Shidong in Kuai Man, oba iz Kitajske, v kadetski konkurenci pa je pri fantih slavil njun rojak Sun Yang, pri dekletih pa je bila najboljša Japonka Yuna Ojio. Zadnji podeljevalci kolajn so bili Marko Tribušon, podžupan občine Nova Gorica, Matija Krnc, ki je pred dnevi s strani NTZS prejel priznanje za življenjsko delo in Tomaž Kralj, predsednik NTZS.

Deveti igralec članske lestvice ITTF Lin Shidong, je s prvim mesto upravičil vlogo favorita, v polfinalu pa je šele četrtem, petem in šestem nizu dokončno strl odpor Kao Cheng-Juija iz Tajvana, ki ga je premagal s 4:2 (-8, -5, 11, 3, 4, 2). S 4:2 (-5, -18, 9, 8, 9, 7) se je v drugem polfinalnem paru zmage veselil še drugi Kitajec, četrto postavljeni nosilec, Wen Rubio, medtem ko se je moral Romun Eduard Ionescu, sicer drugo postavljeni nosilec, tako kot Kao Cheng-Jui zadovoljiti z bronasto kolajno. V kitajskem finalu je Lin Shidong s 4:1 (-6, 6, 9, 2, 3) premagal Wen Ruiba.

Tudi pri mladinkah so se naslova svetovne prvakinje veselili v kitajskem taboru, saj je Kuai Man s 4:0 (3, 11, 5, 5) premagala Romunko Eleno Zahario, ki je v prvem krogu premagala Saro Tokić. Do bronaste kolajne sta prišli Nemka Annett Kaufmann, ki je z 1:4 (-6, -8, 5, -14, -11) izgubila s Kuai Man in Kitajka Xu Yi, ki je z 2:4 (-9, -11, 10, -6, 8, -9).

Edini igralec, ki ni prihajal iz Azije, je bil v polfinalu pri kadetih Portugalec Tiago Abiodun, ki pa je v njem moral priznati premoč Kitajca Sun Yanga, ki je zmagal s 4:0 (5, 9, 9, 9). Kitajski finale je v tekmi polno preobratov preprečil Japonec Tamito Watanabe, ki je Wang Jixuana premagal s 4:3 (7, 9, -9, 6, -8, -5, 6). Abiodun in Wang sta osvojila bronasto kolajno, v finalu pa je bilo vse v znamenju Suna, saj je Watanaberja premagal s 4:0 (6, 6, 4, 9).

Popolnoma azijski je bil polfinale pri kadetinjah, kjer je prva nosilka Japonska Yuna Ojio s 4:3 (8, 11, -5, -9, boljša od Kitajje Yan Yutong, v drugem polfinalnem paru pa je drugo postavljena nosilka Yoo Yerin s 4:2 (-8, 7, 7, -9, 9, 7) četrto postavljeno nosilko Wu Jia-En iz Tajvana. Finalni obračun se je nekoliko presenetljivo končal že po štirih nizih, saj je Yoo Yerin s 4:0 (8, 7, 5, 2) ugnala Yuno Ojio. Bronasto kolajno sta dobili Yan Yutong in Wu Jia-En.

Tudi v dvojicah največ zlatih kolajn Kitajski

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za mladince in kadete smo dvorani OŠ Milojke Štukelj dobili še svetovne prvake med dvojicami. Izredno razburljiv je bil finalni obračun pri mladincih, ki se je končal šele v petem nizu. Kitajca Lin Shidong in Wen Ruibo proti Izaacu Queku iz Singapurja in Japoncu Sori Matsushimi izgubljala z 1:2 v nizih, v napetem četrtem sta bila boljša v končnici, prav tako pa sta na razliko dobila peti niz. Na koncu sta do zlate kolajne prišla z izidom 3:2 (-10, 5, -8, 10, 9). Zanimivo je, da sta se tudi oba polfinalna obračuna končala s 3:2, prazni rok pa sta ostali dvojici Junsung Oh in Minseok Gil iz Južne Koreje ter Poljak Milosz Redzimski in Japonec Keishi Hagihara.

Kitajki Kuai Man in Xu Yi sta s 3:0 (6, 4, 4) v finalu premagali Nemko Annett Kaufmann in Valižanko Anno Hursey in se veselili naslova svetovnih prvakinj pri mladinkah. Z bronom sta se morali zadovoljiti poljska dvojica Anna Brzyska in Zuzanna Wielgos, ki je v prvem krogu premagala Saro Tokić in Enyo Molotara s 3:1 ter Gahyeon Park in Daeun Lee iz Južne Koreje.

S 3:0 (6, 10, 8) sta se med kadeti naslova svetovnih prvakov veselila tudi Tajvanca Kuo Guan-Hong in Hsu Hsein-Chia, ki sta bila boljša od Japoncev Ryuuseija Kawakamija in Tamita Watanaberja. Bronasta kolajna je pripadla dvojicama Hyuk Kwon in Seungsoo Lee iz Južne Koreje ter Avstralcema Won Baeju in Adityi Sareenu.

Japonki Mao Takamori in Yuna Ojio sta v finalu kadetskih dvojic s 3:1 (5, -8, 4, 2) ugnali Indijki Jennifer Varghese in Divyanshi Bhowmick, ki sta bili v polfinalu boljši od Francozinj Leane Hochart in Nine Guo Zheng. Bronasti kolajni sta ob Francozinjah osvojili še Nemki Koharu Itagaki in Josephine Neumann.

V mešanih dvojicah zlato za Kitajsko in Japonsko

V mladinski konkurenci  sta v mešanih dvojicah zlato kolajno osvojila Kitajca Lin Shidong in Kuai Man, v kadetski pa Japonca Tamito Watanabe in Yuna Ojio.

V prvem mladinskem polfinalu sta Lin Shidong in Kuai Man s 3:0 premagala Oj Junsunga in Lee Daeun, ki sta v prvem krogu bila boljša od Mihe Podobnika in Sare Tokić, medtem ko sta Singapurčan Izaac Quec in Nemka Annett Kaufmann s 3:0 ugnala Nemca Andreja Bertelsmeierja in Mio Griesel s 3:2. Tudi v finalu je singapursko-nemška naveza dobro začela dvoboj proti Kitajcema, dobila uvodni niz, v nadaljevanju pa sta bila boljša Lin in Kuai ter zmagala s 3:1 (-10, 4, 4, 8).

V kadetski konkurenci sta se v mešanih dvojicah Tamito Watanabe in Yuna Ojio s 3:2 (-3, 8, -8, 11, 9) premagala Kitajca Sun Yanga in Yan Yutong. Bronasto kolajno so osvojili Kuo Guan-Hong in Tajvana ter Indijca Jennifer Warghese in Abdinandh Pradhivadi.

povezava do vseh rezultatov na SP v Novi Gorici:

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2711

povezava do fotografij na SP v Novi Gorici

https://www.flickr.com/photos/ittfworld/

Vir: NTZS

Leave a reply