Evropsko prvenstvoNogomet

Watkins popeljal Angleže v finale evropskega prvenstva

Nogometna reprezentanca Anglije je drugi finalist evropskega prvenstva v Nemčiji. V drugem polfinalu v Dortmundu je premagala Nizozemsko z 2:1 (1:1). Odločilni gol za Anglijo je v zadnji minuti rednega dela zadel Ollie Watkins. V finalu se bo Anglija v nedeljo ob 21. uri merila s Španijo, ki je v torek prav tako z 2:1 premagala Francijo.

Nizozemska je povedla že praktično v prvi nevarni akciji, ko je Xavi Simons potegnil v prodor po desni strani in nato s kakšnih 18 metrov neubranljivo meril in premagal Jordana Pickforda.

A tudi angleški odgovor je bil hiter. Kapetan Harry kane je prvič nevarno meril v 13. minuti, minuto pozneje pa je ob drugem poskusu angleškega zvezdnika strel blokiral Denzel Dumfries. Po mnenju video sodniške ekipe je to naredil s prekrškom, sodnika Felixa Zweyerja so poklicali na ogled posnetka, ki je naposled dosodil najstrožjo kazen. Čeprav je bil Bert Verbruggen zelo blizu, pa je Kane z bele točke udaril premočno, da bi žogo lahko ubranil, in v 18. minuti je bilo 1:1.

Ko je že kazalo, da bo šla tekma ob precej statičnem drugem polčasu v podaljšek, pa so spet udarili Angleži. Akcijo sta zrežirala rezervista, Cole Palmer je našel Ollieja Watkinsa, ta se je spretno otresel branilcev in iz obrata s kakšnih sedmih metrov s precej tesnega kota premagal nizozemskega vratarja.

Leave a reply