Košarka

Vrnitev Dragića ni ustavila Lakersov, osvojili so 17. NBA naslov

Los Angeles Lakersi so v najdaljši sezoni v zgodovini NBA lige zmagali prvič v desetletju. Šeststopetinpetdeset dni po začetku sezone so Lakersi osvojili naslov lige NBA 2019/20.

V šesti tekmi NBA finala so v nedeljo zvečer premagali Miami s 106-93, LeBron James je vpisal trojnega dvojčka z 28 točkami, 14 skoki, 10 podajam in s tem postal četrtič MVP, prvak pa je postal s tremi različnimi klubi. Anthony Davis je dodal 19 točk in 15 skokov.

Potem, ko ni uspel premagati Vročice v petek na peti tekmi, je trener Lakersov Frank Vogel spremenil začetno postavitev, Davisa premaknil na položaj centra in na mestu Dwighta Howarda priključil Alexa Carusa. Tako je bila nižja, a hitrejša postava.

Jimmy Butler, neustrašni vodja Miamija, ki je L.A.-jem s 40 točkami in trojnim dvojčkom v zmagi na tretji tekmi  in 35 točkam v peti tekmi, se je tokrat zadržal le na 12 točkah. Najboljši pri Vročici je bil Bam Adebayo s 25 točkami, Goran Dragić se je vrnil po poškodbi in prispeval 5 točk.

Imamo doktorat iz pritiska na nas, toliko vam lahko rečem,” je dejal Vogel. “Preživeli smo že veliko, a sem presneto ponosen na to ekipo. Svetovni prvaki smo!”

To je za Lakerse 17. naslov lige NBA in franšizo povezuje s Celticsi, ki so nazadnje leta 2008 osvojili naslov,  zmago nad moštvom Los Angelesa, ki ga je vodil Kobe Bryant. Lakersi so nazadnje dvignili Larry O’Brien Trophy leta 2010, ko so premagali prav Boston in Bryant je bil takrat MVP finala.

https://twitter.com/nbatv/status/1315474270118535173?s=21

Comments are closed.