Košarka

Vodstvo NBA predstavilo načrt prihajajoče sezone

Vodstvo lige NBA je razkrilo podrobnosti načrta in koledarja za naslednjo sezono, ki se bo začela 22. decembra in v kateri bodo ekipe v rednem delu odigrale 72 tekem, namesto običajnih 82.

Takšna prilagoditev je bila narejena zaradi poletnih obveznosti in želje, da končnica ne sovpada z olimpijskimi igrami v Tokiu, ki so na sporedu od 23. julija do 8. avgusta. Velika novost je turnir “play-in”. To je kvalifikacijska faza play-offa za finale. Organizirali so ga že to poletje v “balonu”, v Disneyjevem kompleksu v Orlandu s tremi klubi, prihodnjo sezono pa bodo na takem turnirju igrale štiri ekipe, tiste, ki na koncu rednega dela sezone na vsaki konferenci končajo med sedmim in desetim mestom.

Sedmouvrščena ekipa bo doma igrala proti osmouvrščeni ekipi, zmagovalec tega dvoboja pa bo uvrščen med sedme nosilce. Poraženci te tekme bodo igrali z zmagovalcem dvoboja med deveto in deseto uvrščeno ekipo, poražena pa bo izpadla. Zmagovalec tega dvoboja gre v končnico kot osmi nosilec. Liga je našla tudi način, kako zmanjšati število potovanj med pandemijo.

Vsaka ekipa bo namreč trikrat igrala proti ekipam s svoje konference – 42 tekem (14×3). Prav tako bo vsaka ekipa odigrala dve tekmi proti ekipam z druge konference, to je še 30 tekem (15×2), kar je skupaj 72 iger. Natančen razpored sezone bomo objavili postopoma in po delih, odvisno od razvoja situacije s pandemijo. Za začetek bo v prvi polovici sezone narejen podroben program tekem, a to bo znano šele, ko bodo ekipe pred začetkom nove sezone zaključile treninge. Končnica se bo začela 22. maja, prvak pa naj bi bil znan najkasneje 22. julija. Odmor za igro All-Star je bil načrtovan med 5. in 10. marcem, a pri NBA niso potrdili, da se bo tekma All-Star sploh igrala.

Comments are closed.