Ostali športi

Vodilni ne popuščajo

Sobotni prvenstveni obračuni v prvih in drugih ligah so prinesli zmage vodilnih zasedb. V ženski ligi sta ekipi Pivke Oro Met in Krima točkovno izenačeni, v prvi ligi prednjači Mengeš Rakoll, v drugih ligah pa Tržič AC Žepič in Kozlek.

Četrti krog v prvi ženski ligi ni prinesel sprememb na vrhu lestvice, čeprav se je vodilni dvojec moral pošteno potruditi za nov par točk. Pivčanke so na gostovanju v Idriji prišle do minimalne zmage in tako zadržale prve mesto. Branilke naslova iz Ljubljane so gostile Deskle, ki so se močno upirale, tako da je bil dvoboj odprt do konca. Pri domačinkah se je izkazala Nina Volčina s 36 točkami v hitrostnem zbijanju, pri gostjah je Meri Kodermac v natančnem zbližanju zbrala kar 39 točk, v zadnjem delu tekme pa so zmago Krima potrdile Mija Borčnik v igri posameznic ter Nina Volčina in Nina Kozjek v igri dvojic. Prvo zmago je dočakal kobjeglavski Agrochem Hrast, ki je na domačem balinišlu visoko premagal Šiško, medtem ko je Bistrica pri Tržiču v gorenjskem derbiju slavila v Miljah in se ponovno prebila na tretje mesto.

Tudi po petem krogu se lahko balinarji Mengeš Rakolla pohvalijo z maksimalnim izkupičkom. Za peto zmago so slavili pri kranjski Planini in si priborili štiri točke nastopa pred Čirčami, ki so klonile v Obrovu proti Gradni Gik, pri kateri je Borut Margon v hitrostnem zbijanju zadel kar 42 krogel. Tretje mesto po zmagi nad Cesto zaseda Orlek Oro Met, prve zmage pa se je v soboto zvečer veselila Sloga, ki je bila boljša od Košane. V vzhodni drugoligaški skupini so v vodstvu Tržičani, ki so bili v Rogaški Slatini zelo suvereni. Uspešno gostovanje so oddelali tudi balinarji Budničarja in Rogovile, edino domačo zmago pa je zabeležila Sodražica. Na zahodu je zasledovalcem z zmago pri Planini pobegnil Kozlek, Nanos se je z zmago proti Taboru Ozeljanu vmešal v boj za drugo mesto, ki ga kljub porazu v Novokračinah še naprej drži hrpeljski Jadran.

vir: BZS

Comments are closed.