Foto: Martin Franetič
NogometSlovenija

Vodilni moštvi do zmage ter štirje gostujoči uspehi

Za nami je uvodni krog pomladi v sezoni 2023/24 za štirinajst klubov, ki nastopajo v zahodni skupini tretje lige. Lahko bi zapisali, da je krog prinesel zmagi vodilnega dvojčka ter neodločen izid na Gorenjskem lokalnem  derbiju, videli pa smo tudi štiri zmage gostov.

  • Šenčur: ŠENČUR – KOČEVJE 6:0 (3:0) Kujabi 7′, Solaković 15′, Kokalj 26′, 53′ in 74′, Rovšek 90′

Jesenski podprvaki so gostili  Kočevje. Že po polčasu je bilo jasno, da bodo gostje domov odšli praznih rok. Mrežo nekdanjih prvoligašev je načel 19-letni Halifa Kujabi. Gol Gambijskega krilnega napadalca v sedmi minuti.je bil že njegov enajsti. Mladenič, katerega so hoteli imeti trije klubi to zimo je zabijal tudi v pripravljalnem obdobju. Svoj članski prvi nastop in gol je osem minut kasneje dosegel leto starejši Denis Solaković. Slednji je jeseni igral v mladinski prvi ligi za Radomlje. Nato se je s tremi goli izkazal Samo Kokalj, za piko na i visoki zmagi, pa je tretji gol sezone dosegel vrstnik Solakovića Jan Rovšek v izdihljajih tekme. Odličen debi na klopi Šenčurja za 29-letnega trenerja Luko Markiča.

  • Dob pri Domžalah: ROLTEK DOB –  SLOVAN 2:1 (0:0) Ficko 65′, Vuk 90+3′ ; Vidović 47′

Uvodni polčas ni prinesel golov. Je pa že druga minuta nadaljevanja, ko je za goste iz Ljubljane pred 400 gledalci zabil kapetan Slovana Jovan Vidović. Zimzeleni vezist bo letos dopolnil 35 let, je zabil prvenec sezone za vodstvo gostov. Nekdanji mladi slovenski reprezentant in član klubov kot so Domžale in Maribor je bil vse tja do 65. minute edini strelec tekme. Nato je izenačil Jon Ficko, ki je še jeseni igral za Domžale U19 v Neo NextGen ligi. Končni izid je v tretji minuti podaljška zabil Vidovićev vrstnik Slobodan Vuk.

  • Škofja Loka: ŠKOFJA LOKA – VRHNIKA 1:4 (1:1)  Palibrk 42′ ; Adamič 43′, 53′ in 66′, Seliškar 90+3′

Domačini so povedli ob koncu polčasa, ko je bil natančen 31-letni Uroš Palibrk. Otrok Triglava je zadnjih sedem let igral v tujini in se je pred drugim delom sezone priključil matičnemu klubu Jana Oblaka. Timotek Adamič je tekmo začel na klopi, nato je sredi prvega polčasa zamenjal poškodovanega Tomažina in dosegel tri gole. Za četrti gol Vrhničanov pa je poskrbel Seliškar, ki je jeseni nosil dres drugoligaša iz Sežane.

  • Lesce: ŠOBEC LESCE – SIJ JESENICE 1:1 (0:0) M. Samardžić 80′ (ag) ; Ličina 82′ (11m)

Lokalni derbi sta zaćinili dve napaki. Prva je bil avtogol goatujočega kapetana in branilca, nato pa uspešno izvedena najstrožja kazen.

  • Vimpolže: BRDA DOBROVO – ADRIA MIREN 0:3 (0:3) Radulović-Veličković 12′, Kovačević 21′, Nešković 23′

Odgovor na vprašanje o zmagovalcu tekme smo dobili že po polovici prvega polčasa. Adria se je s to zmago približala najboljšim, Brda 0a so zadnja.

  • Ljubljana: SVOBODA – IZOLA 1:4 (0:1) Koprivica 78′ ; Škorić 31′ in 61′, Gavrić 47′, Malkoč 58′

Tudi na njuni enajsti medsebojni tekmi so Izolani ostali neporaženi proti viški Svobodi. To je bila njihova sedma zmaga v tej ligi ob štirih neodločenih tekmah.

  • Vipava: FAMA – EKSIST ŽIRI 1:2 (1:0) Tutuš 8′ ; Ibraimov 47′, Šifrar 73′ rk Tutuš (VIPAVA) 38′

Osma tekma in druga zmaga Žirovcev pri štirih porazih ìn dveh neodločenih izidih v tretji ligi doslej. Prvi polčas je pripadel domačinom, nato so gostje izid spreobrnili in prišli do pomembne zmage.

LESTVICA:

V vodstvu isti dvojec kot je zaključil jesenski del. Na dnu so Brda, pred njimi pa gneča.

  • 1. Slobododan Vuk (DOB) 17 golov
  • 2. Aleksandar Gavrić (IZOLA) 16
  • 3. Milan Ðajić (SLOVAN) 14

Leave a reply