Ostali športi

Vodilni doma v lov na nove zmage

Vse vodilne ekipe v državnih ligah za ženske in moške bodo ta konec tedna igrale na domačih igriščih in skušale še dodatno povečati naskok pred zasledovalci.
V prvi ligi za članice bo pivški Oro Met v soboto dopoldne gostil Agrochem Hrast, ki je na obeh domačih obračunih proti Krimu in idrijskem Kolektorju pokazal zobe, a ostal brez točk. Idrijčanke čaka zahteven obračun s Krimovkami, ki so minulo soboto remizirale z zasedbo iz Bistrice pri Tržiču. Eva Hervol in soigralke bodo skušale točko iz prestolnice oplemenititi z domačo zmago proti Desklam, medtem ko bosta Šiška in Deskle lovili prve prvenstvene točke.
V moški prvi ligi vrh lestvice zaseda Mengeš Rakoll, ki se nadeja maksimalen izkupiček zadržati tudi po obračunu s Slogo. V Košani bodo gostovali sosedje iz Pivke, v Kranju bo mestni derbi med Čirčami in Planino, Logatec bo gostil Izolane, Cesta pa kranjski Center.
V vzhodni skupini drugoligaškega tekmovanja izenačeno bitko za prvo mesto bijeta Tržič AC Žepič in Sodražica, ki bosta danes popoldne lovila novi zmagi na domačih igriščih. Vodilni moštvo zahoda Kozlek bo jutri dopoldne gostil Podnanos, ki je lani kraljeval v tem rangu tekmovanja. Razplet obračuna v Zabičah bosta z zanimanjem spremljala Jadran HK in Kolektor Idrija, ki za prvim mestom zaostajata za dve točki. V ligi U-18 bodo na sporedu dvoboji v Idriji, Postojni in na ljubljanskem Rakovniku.
vir: sbs

Comments are closed.