KošarkaLiga NBA

VIDEO: Neverjetnih 82 točk Dončića in Irvinga za skalp nad Philadelphio

Na šesti medsebojni tekmi so navijači Dallasa končno videli kaj zmoreta Luka Dončić in Kyrie Irving. Eden najboljših branilskih tandemov v ligi NBA je Philadelphii natresel kar 82 točk. 

Da bo to njun večer so nakazovale že uvodne minute, oba košarkarja pa sta skozi celotno srečanje z odlično predstavo navdušila številne privržencev Teksančanov, ki so odpotovali na skrajni severovzhod ZDA. Med njimi so bili tudi številni Slovenci, ki niso ostali ravnodušni. Dončić je ob metu iz igre 13/22 (7/13 za tri) dosegel kar 42 točk, k temu pa je dodal še 13 podaj in 4 skoke. Nič manj uspešen ni bil niti Irving, kateri se je ob metu iz igre 15/22 (6/8 za tri) ustavil pri 40 točkah.

Philadelphii ni pomagala niti odlična predstava Joela Embiida, ki je nazadnje proti Miamiju počival. Kamerunec s francoskim potnim listom je dosegel 35 točk, veliko pomoč pa je imel tudi v Tyresu Maxeyju (29) in Jamesu Hardnu (27).

Dallas je sicer tudi tokrat povzročil nekaj sivih las svojemu trenerju Jasonu Kiddu. Moštvo je v zaključku tretje četrtine po trojki Dončića povedlo s kar 82:107, a je v zadnji četrtini kljub temu prednost skorajda zakockalo. Philadelphia se je dobrih devet minut pred koncem vrnila v igro in približala na vsega štiri točke zaostanka, nato pa so gostje vendarle ponovno stopili na plin in srečanje dokaj mirno pripeljali do konca.

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 126:133 (37:38, 30:33, 24:39, 35:23)

Leave a reply