Košarka

VIDEO: Miami v finalu Vzhoda!

Giannis Antetokounmpo je lahko samo opazoval, kako Goran Dragić in ekipa napredujejo v finale vzhodne konference. Peti nosilec Miami Heat, je danes z zmago s 103: 94, v peti tekmi polfinalne serije vzhoda, izločil najboljšo ekipo v rednem delu sezone NBA, Milwaukee Buckse. Antetokounmpo, MVP lige, ni mogel igrati zaradi zvina desnega gležnja.

“Močno, močno spoštujemo to franšizo in žalostno je, da Giannis nocoj ni mogel igrati,” je dejal trener Miamija, Erik Spoelstra.

Jimmy Butler in Dragić sta za vročico dosegla po 17 točk, v seriji pa so slavili s 4: 1 in se bodo prihodnji teden v finalu vzhoda pomerili z Bostonom ali Torontom. Miami je prvič po letu 2014 v finalu vzhoda , Butler pa je prvič prišel tako daleč v končnici.

“Veliko mi pomeni,” je dejal Butler. “Ampak to ni moj cilj. To ni cilj mojih fantov. To ni cilj organizacije. Želimo ga” osvojiti “. Želimo si prvenstvo in mislim, da smo na to osredotočeni. Teh naslednjih osem tekem, bo veliko težjih kot prejšnjih osem. To vemo. Toda nanje smo pripravljeni,” je še dodal Butler.

Comments are closed.