Ostali športi

Video: Mediji v Srbiji primerjajo Bedeneta in Djokovića

Na večer četrtega kroga Novaka Djokovića, na Odprtem prvenstvu ZDA 2020, je njegov nasprotnik Pablo Carreno Busta dejal, da upa, da bo Novak Djoković “imel slab dan”. Vendar si nihče ni predstavljal, da se za prvo številko sveta obeta diskvalifikacija. Vendar se je zgodilo prav to in upi Djokovića, da osvoji 18. Grand Slam naslov, so se zrušili v trenutku, ko je nehote z žogico zadel linijsko sodnico.

O incidentu se je pogovarjalo veliko sedanjih in nekdanjih igralcev ter strokovnjakov, začela je pritekati široka paleta mnenj.  Ne glede na mnenja in ne glede na dejstva, je bila diskvalifikacija Djokovića še en “zadetek” na turnirju, ki se je že vrtel pod vplivom drugih polemik. Pri b92 so izbrskali podobno situacijo, katero je imel slovenski teniser Aljaž Bedene, ki je bil po pogovoru sodnikov in kamermana, katerega je zadel, oproščen in je nadaljeval dvoboj.

Po drugi strani pa se zdi, da so na vidiku drugačni dnevi, ki jih na OP ZDA nismo vajeni, namreč diskvalifikacija Djokovića daje možnost novega zmagovalca na turnirju.

“Prosimo, imejte v mislih, da tudi linijska sodnica, ki jo je zadela žogica, potrebuje podporo naše skupnosti, ničesar ni storila narobe. Prosim vas, da jo v tem času še posebej podpirate in skrbite zanjo.” je na Twitter zapisal Novak Djoković.

 

 

 

 

Comments are closed.