Foto: WVF
OdbojkaTujina

VIDEO: Japonci in Poljaki prvi polfinalisti Lodža

Za nami sta uvodni tekmi zaključnega turnirja osmerice v osrčju Poljske. Prvi polfinalistki sta postali domača zasedba in aktualni azijski prvaki.

Ravno slednji so potencionalni slovenski nasprotniki v sobotnem polfinalu v Lodžu. Samuraji so edini, ki so naši odbojkarski zasedbi zadali poraz v ligi narodov.

Japonska – Kanada 3:0 (26:24, 25:18, 26:24)

Kljub navideznemu “lahkemu” izidu so se rdeči zelo namučili proti severnoameriški zasedbi, ki je ena štirih najboljših na ameriški celini. Japonci so tako v prvem kot tretjem nizu morali v “podaljšek”…Tako so japonski odbojkarji slavili sedmič proti kanadski ekipi, ki jih je premagala osemkrat na njunih dosedanjih petnajstih srečanjih.

Drugi četrtkov par je bil med domačo zasedbo in rumeno-zelenimi iz južne Amerike. Prva reprezentanca na svetovni lestvici je začela bledo.

Poljska – Brazilija 3:1 (18:25, 25:23, 25:22, 25:16)

Uvodni niz je pripadel brazilski zasedbi, nato so počasi Poljaki prevzeli nadzor nad tekmo in dobili preostale tri nize. Sicer drugega in tretjega malo težje, petega pa brez večjih težav. Domačini čakajo zdaj zmagovalca petkove tekme med Francijo in Italijo.

V petek ob 17:00 se bosta pomerili Francija in Italija, ob osmih zvečer pa še Slovenija in Argentina s TV  prenosi na Sportklubu.

Leave a reply