KošarkaLiga NBA

VIDEO: Boston povedel z 2:0, trojni dvojček Dončića premalo za prvo zmago v finalni seriji

Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi finala lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallas Mavericks. Za goste iz Teksasa je trojni dvojček z 32 točkami, 11 skoki in 11 podajami dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo ob ekipno razpoloženi domači vrsti.

Odločilna je bil tretja četrtina, v kateri so si domačini po bolj ali manj izenačenih pol ure igre v nekaj minutah z nizom 10:0 priigrali vodstvo z dvomestnim številom točk. Tega v nadaljevanju niso več izpustili iz rok kljub najboljšim poskusom Dončića.

Dallas je sicer s strelsko razpoloženim 25-letnim slovenskim asom na začetku tekme narekoval tempo. Dončić, ki je pred tekmo bil pod vprašajem zaradi več poškodb, na ogrevanje je prišel z ledenimi obkladki po več delih telesa, ob že dlje časa trajajočih težavah s kolenom in gležnjem ga je po udarcu na prvi tekmi bolel tudi prsni koš, je v prvem polčasu dosegel kar 23 točk.

Na drugi strani Boston ni bil pri metu kot na prvi tekmi. Domačini so zgrešili prvih osem poskusov za tri točke, v igri v napadu jih je držal predvsem izjemni Jrue Holiday, ki pa je večino točk dosegel s prodori in iz hitrih protinapadov. Holiday je večino tekme držal strelski korak z Dončićem, tekmo je zaključil s 26 točkami.

V drugem polčasu je Boston nad Dončićem okrepil obrambo, velikokrat ga je podvajal, pri Dallasu pa se ni našel drugi v napadu razpoložen košarkar. Kyrie Irving je sicer dosegel 16 točk, a ob manj kot 40-odstotnem metu iz igre.

Manjkal je predvsem drugi igralec Dallasa, ki bi lahko ob večji obrambni osredotočenosti Bostona zadel z razdalje. Irving, P.J. Washington, Derrick Jones in Josh Green so tako zadeli le enega od 14 poskusov za tri točke. Tudi sicer gostje niso izkoriščali svojih priložnosti, zgrešili so kar osem od 24 prostih metov, izgubili pa so tudi 15 žog (Boston jih je 10), od tega Dončić osem.

Leave a reply