Foto: Max Verstappen
Moto šport

Verstappen premagal vso konkurenco tudi v Kanadi

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Kanadi. Na preizkušnji v Montrealu je premagal Britanca Landa Norrisa (McLaren) in njegovega rojaka Georgea Russlla (Mercedes).

Na zanimivi dirki v Kanadi, ki sta jo v precejšnji meri zaznamovala tudi nestabilno vreme in izbira pnevmatik na delno mokri stezi, je nazadnje slavil svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone.

A pot do zmage ni bila lahka, z drugega startnega položaja, v sobotnih kvalifikacijah je sicer dosegel enak čas kot Russell, je začel kot drugi, med preizkušnjo pa je bil na vodilnem mestu poleg Russlla tudi Norris. A v drugi polovici, zaradi nekaj trčenj in izletov s steze je večkrat posredoval tudi varnostni avto, je Verstappen prišel do vodstva in ga obdržal do konca.

Zmaga je njegova šesta v sezoni in jubilejna 60. v karieri, z njo pa je še povečal naskok v seštevku SP (194), saj je njegov najbližji zasledovalec Monačan Charles Leclerc (138) po izjemno slabi predstavi Ferrarija dirko končal predčasno.

“Precej zmešana dirka, veliko se je dogajalo. Morali smo paziti na odločitve. A vsake toliko časa potrebujemo tudi takšne dirke. Bilo je kar zabavno,” je dogajanje strnil Verstappen.

Leave a reply