Foto: Diego Tecchio
Moto šport

Velikonočna moto nedelja na Bavarskem ovalu

Zadnji marčevski dan je bil letos praznično obarvan. Velikonočna nedelja je čas za družine ter sedaj že tradicionalno tudi motoristično obarvan na Bavarskem.

Tamkajšnji klub MSC Pocking, ki letos slavi 62-letnico obstoja, je tudi letos organiziral mednarodno dirko v spidveju (speedway). Sam kraj ima 17.000 prebivalcev in leži na jugovzhodu Nemčije v občini Passau le streljaj od meje z Avstrijo.

Zanimivo, da imata Pocking kot Krško na objektu spidvejski in nogometni klub. Tokrat je oval in objekt imenovan Rottalstadion gostil tri reprezentance in eno moštvo. Nastopile so reprezentance Nemčije, Češke in Danske ter moštvo Alpe-Jadran. Pri avstrijski ekipi je bil na listi tekmovalcev tudi Krčan Luka Omerzel.

Slednji je dan prej zastopal barve Slovenije na Češkem. Tokrat pa je fant, katerega oče je bil tudi uspešen voznik nastopal v ekipi s Slovakom, Italijanom in Avstrijcem. Kljub naporom niso imeli sreče in so ostali brez zmagovalnih stopničk. Velikonočni pokal so osvojili Čehi. Med njimi in vsemi na tem 760 metrov dolgem ovalu, je bil najboljši 16-letni Adam Bednar iz zmagovalne ekipe.

  1.  ČEŠKA  (Bednar, Macek, Krčmar, Vaniček)
  2. NEMČIJA  (Smolinski, Grobauer, Hyjek, Härtel)
  3. DANSKA (Aagaard, T.Sørensen, B.Pedersen, S.Jensen)
  4. ALPE ADRIA (Omerzel, Castagna, Kössler, Valkovič) 13 točk

Za moj dirkaški vikend lahko z veseljem rečem, da je bil poln novih izkušenj, ob katerih sem odnesel zelo veliko znanja, predvsem kar se tiče priprave motorja in nastavitev za posamične proge, saj se vsaka obnaša drugače. Največje priložnosti trenutno vidim v tem, da poskusim čim bolj osvojiti štarte ter nastavitve motorja. Zavedam se tudi, da moram izboljšati tehniko vožnje in se bom še naprej trudil po svojih najboljših močeh. V Pockingu sem žal imel kar nekaj smole in so točke ušle, ampak se zavedam, kje so bile te napake. Upam na uspešno sezono, na koncu pa bi se rad zahvalil celotni slovenski reprezentančni ekipi, ki je bila prisotna v Pardubicah. Hvala vsem, da ste mi res stali ob strani in se posvečali mojim težavam.”

Je po koncu dirke v Nemčiji povedal slovenski voznik Luka Omerzel.

Leave a reply