Foto: Žan Pak
NogometSlovenija

Večni derbi po preobratu pripadel Mariboru

Potem ko sta ekipi vsaka dobila po eno medsebojno tekmo v sezoni, se je tretji večni derbi Olimpije in Maribora končal s slavjem slednjega, ki je od 71. minute imel tudi igralca več. Na 59. večnem derbiju od sezone 2009/10 naprej je bila to 23. zmaga Mariborčanov, Olimpija ostaja pri 14.

Domači so povedli v šesti minuti, ko je po podaji Justasa Lasickasa z desne strani v osrčju kazenskega prostora zadel Nemanja Motika. V 65. minuti pa so gosti unovčili boljšo igro, iz bližine je bil uspešen Soudani in tako dosegel svoj 12. gol sezone. Dodaten nalet so gosti dobili v 71. minuti z izključitvijo Lasickasa, ki je naredil prekršek nad Šoštaričem Karičem, v 77. pa so številčno premoč izkoristili, ko je z roba kazenskega prostora zadel Repas po sedmi podaji Josipa Iličića v sezoni.

Ekipi pa tudi po tej tekmi držita drugo in tretje mesto na lestvici, pri čemer vijolični za zeleno-belimi zdaj zaostajajo za štiri točke. Oboji pa so daleč za vodilnimi Celjani, ki so še naprej na izvrstni poti do svojega drugega naslova prvaka.

Leave a reply