Ostali športi

V znamenju ženskega derbija

Po sredinem odmevnem Dnevu slovenskega športa z balinarji v Cerknici bodo konec tedna v ospredju ponovno ligaški boji v prvih in drugih državnih ligah ter v ligah za mlade.
Že v petek popoldne bodo na balinišča stopili drugoligaši iz vzhodne skupine, med katerimi trenutno prevladuje Tržič AC Žepič, ki bo skušal zmagovalni niz podaljšati na domačem igrišču v derbiju kroga proti Sodražici. Drugouvrščeni Budničar bo pričakal Zarjo, prve točke pa bosta lovili zasedbi iz Škofje Loke in Bistrice pri Tržiču.
Sobotni spored bo potekal v znamenju dopoldanskega derbija vodilnih zasedb ženske lige, v katerem bo Krim na Rakovniku pričakal Pivko Oro Met. Pričakovati gre zelo izenačen boj, zmagovalke pa bodo sezono nadaljevale s pomembno točkovno in psihološko prednostjo. Ekipi Bistrice pri Tržiču in Deskel bosta skušali obdržati mesto v zgornjem delu lestvice, v Šiški pa bo točke za ohranitev koraka z vodilnim kvartetom lovil idrijski Kolektor.
Na drugoligaškem zahodu bo neporaženi Kozlek gostil Pliskovico, najbližji zasledovalci iz Hrpelj bodo po porazu v Novokračinah gostili Goriška Brda, Nanos pa bo v Košani iskal točke za pomik proti vrhu lestvice. V nedeljo bodo na sporedu tudi tekme v ligah U-18 in U-14.
vir: BZS

Comments are closed.