Košarka

V zmajevo gnezdo prihaja novi center

Kot poročajo iz ljubljanskega kluba, bo KK Cedevita Olimpijo okrepil novi, v Indiani rojen, krilni center Jarrod Jones. Jones je nazadnje igral v Turčiji pri Darussafaki, kjer je imel povprečje 9,8 točke in 5,4 skoka.

Izjave za klubsko spletno stran:

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
“Na igralnem položaju visokega igralci smo po poškodbi Mangoka Mathianga potrebovali zamenjavo. Na tržnici enostavno ni igralca, ki bi lahko tako enostavno zapolnil vrzel, ki je nastala po poškodbi Mangoka. Odločili smo se, da bomo šli malenkost v drugo smer, in v Cedevito Olimpijo zvabili Jarroda Jonesa. Slednji lahko igra na obeh visokih položajih, primarno pa je krilni center, ki lahko po potrebi igra tudi mobilno petico. Okrepili smo svoje vrste, ob tem pa bomo morali nekoliko spremeniti sistem naše igre, in preostale košarkarje porazdeliti na druge igralne položaje.”

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Jarrod Jones v Cedevito Olimpijo prihaja kot zamenjava za Mangoka Mathianga. Po njegovi nesrečni poškodbi smo enostavno morali reagirati, saj nam je manjkal košarkar, ki lahko igra na visokih igralnih položajih. V zadnjem času, ki ga ni bilo veliko, smo opravili številne analize, saj smo morali sprejeti dejstvo, da na trgu ni veliko igralcev. Za Jarroda smo dobili veliko pohval o njegovi kvaliteti in karakterju, v svoji karieri pa je zaigral v številnih zelo dobrih kolektivih. Gre tudi za košarkarja, ki lahko igra tako na centru, kot tudi na krilnem centru. Zadeti zna tudi z razdalje, zato bomo morali nekoliko prilagoditi našo igro njegovim karakteristikam.”

Jarrod Jones, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Navdušen sem nad tem, da sem postal del Cedevite Olimpije. Gre za odličen klub z bogato tradicijo. Veselim se razburljive sezone ter priložnosti, da dodam svoj del v zgodovino klub. Komaj čakam, da prispem v Ljubljano. Nadejam se odlične sezone.”

Comments are closed.