Foto: FIBA
KošarkaSlovenija

V Sloveniji ostala Bine Prepelič in Jan Špan

Košarkarji Slovenije so odpotovali v Pirej na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Selektor Aleksander Sekulić se je kot zadnjima zahvalil Binetu Prepeliču in Janu Španu.

Slovensko reprezentanco sestavljajo Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Josh Nebo, Gregor Hrovat, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar in Leon Stergar.

“Za selektorja je vedno najtežje zahvaliti se igralcu. Mesto v reprezentanci si zaslužijo vsi, ki so pripravljeni tri tedne garati in trenirati za skupno dobro, žal pa je v ekipi prostora le za dvanajst košarkarjev. Za nami so odlične priprave, morda nam je zmanjkal kakšen dan trening, a mislim, da imajo podobne težave tudi ostale reprezentance. Iz tega, kar imamo, moramo izvleči maksimum in verjamem, da je nam to uspelo,” je na novinarski konferenci pred odhodom v Grčijo povedal selektor Sekulić.

“V Pireju bo vroče tako izven dvorane kot na parketu. Imamo zahtevno skupino, v kateri je Hrvaška, ki je na zadnjih tekmah pokazala odlične igre in ki ima upravičeno visoka pričakovanja, tu je še Nova Zelandija, nato pa verjetno Grčija, o kateri pred domačimi navijači ne gre izgubljati besed o njeni moči. A mi smo tukaj, da se drugič zapored uvrstimo na olimpijske igre. Vemo, da ne bo lahko, dali bomo vse od sebe,” je dodal Aleksander Sekulić.

Leave a reply