Tenis

V pričakovanju 34. turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag se polnijo še zadnja prosta mesta

Le še dva tedna nas ločita od največjega športnega dogodka na Hrvaškem, turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag. Edini hrvaški ATP-turnir bo tudi letos privabil teniško elito, poleg že napovedanih Holgerja Runeja, Andreja Rubljova in Stana Wawrinke bo Umag na ATP-turnirju gostil tudi številne teniške igralce z naših največjih emitivnih trgov.

Tako je bil turnir napovedan tudi v Sloveniji, na novinarski konferenci v centru Triglav Lab. Čeprav letos v Umagu ne bo slovenskih igralcev v konkurenci posameznikov, je tenis v Sloveniji eden izmed najbolj priljubljenih športov, Umag pa ena izmed turističnih destinacij v Istri, ki jo Slovenci obiščejo v velikem številu.

»S potrditvijo prihoda šestega igralca na svetu, Andreja Rubljova, enega najboljših mladih igralcev današnjega časa, Holgerja Runeja, in človeka, ki je zaznamoval zadnjih 15 let svetovnega tenisa tako z uspehom kot tudi slogom igre in osebnostjo, neponovljivega Stana Wawrinke, imamo tri teniške igralce, ki bi si jih želel gostiti vsak turnir našega ranga na svetu. Vendar pa se moč 34. turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag skriva v širini kakovosti, ki jo predstavljamo. Pet igralcev med 30 najboljšimi na svetu, kar 12 od najboljših 50 ter dva najboljša igralca na svetu do 19. leta, Jakub Menšik in Dino Prižmić, so zagotovilo, da bo letošnji turnir gledalcem ponovno zagotovil odličen tenis,« je povedal direktor turnirja Tomislav Poljak, ob boku katerega je bil slovenski teniški igralec Blaž Rola, ki bo na turnirju Plava Laguna Croatia Open tekmoval v parih s hrvaškim teniškim igralcem Ninom Serdarušićem. Tudi letos je lanski zmagovalni par Rola – Serdarušić povabljen na turnir.

Tradicija turnirja Plava Laguna Croatia Open Umag je že dolgo prepoznana v teniškem svetu in je tudi pomemben promotor turizma. Organizator in glavni sponzor je Plava Laguna d.d. Članica uprave Plave Lagune Danira Rančić je ob tej priložnosti dejala: »Plava Laguna je resen organizator športnih dogodkov in zanesljiv partner ter gostitelj številnih športnih dogodkov na naših destinacijah. Lani smo predstavili tudi blagovno znamko Plava Laguna Sport, s katero želimo vlagati v kakovost naše športne infrastrukture in tudi krepiti partnerstva na področju športa. Vsekakor lahko rečemo, da je ta turnir paradni konj naše blagovne znamke Plava Laguna Sport, ki bo z leti tudi vse bolj napredovala,« se je ob tej priložnosti zahvalila tudi Skupini Triglav in Hrvaški turistični skupnosti, vključno s predstavništvom v Ljubljani, za tovrstno partnerstvo.

Za dobro organizacijo turnirja so poleg Plave Lagune d.d. odgovorni tudi partnerji, kot je Skupina Triglav, ki je danes gostiteljica novinarske konference. »Šport je eno najmočnejših področij sponzorske dejavnosti Skupine Triglav. S sodelovanjem in partnerskim odnosom spodbujamo razvoj široke palete športnih dejavnosti na lokalni, nacionalni in tudi mednarodni ravni, zlasti pa si prizadevamo za vključevanje mladih v rekreativni in tekmovalni šport. V vodilni zavarovalno-finančni skupini v regiji Adria, ki deluje v šestih državah, sponzorski odnos razumemo kot partnerstvo, ki zagotavlja vzajemni napredek tako sponzorirancu in sponzorju kot tudi širši družbi. V tovrstna partnerstva vstopamo na način, da skupaj soustvarjamo njihovo dolgoročno veljavo in eno od teh je tudi teniški turnir v Umagu, katerega zlati partner smo že od leta 2018,« je povedal Blaž Jakič, član uprave Zavarovalnice Triglav.

Na ATP-turnirju v Umagu Taste Istria Zona predstavlja izjemen izbor vin s poudarkom na nagrajenih vinih iz regije. Obiskovalci bodo lahko poskusili izdelke približno 20 vrhunskih istrskih vinarjev oziroma izbrane sorte, kot so malvazija, teran in muškat, ki so po svetu osvojili prestižne nagrade, ter se pridružili »Skritim čarom istrskih vin«, že tradicionalnemu ocenjevanju vin in vinskim delavnicam. Poleg tega Taste Istria Zona navdušuje s pristnimi jedmi z istrskim poudarkom v sodobni interpretaciji, s čimer ustvarja neustavljivo kombinacijo okusov in tradicionalnih istrskih specialitet.

Za vse, ki želijo dobiti podrobne informacije o turnirju, je na platformi What’s up na voljo posebej ustvarjen klepetalni robot, ki pokriva vse informativne vidike turnirja, kot so informacije o igralcih, urnik igranja, podrobnosti o zabavnem programu itd. Poleg informativnih vsebin lahko uporabniki neposredno prek klepetalnega robota kupijo vstopnice ali rezervirajo bivanje ter celo sodelujejo v nagradni igri, v kateri lahko osvojijo vstopnico za finale.

Vsakdo, ki si želi zagotoviti svoje mesto na spektaklu v Stella Marisu, lahko svojo vstopnico kupi tudi na povezavi uradne spletne trgovine croatiaopen.hr. Za osrednje igrišče so vstopnice na voljo v spletni prodaji, za Grandstand pa vas čakajo v ATP-trgovini. Vstopnice so dnevne in zagotavljajo spremljanje vseh tekem, načrtovanih za določen dan za posamezno igrišče. Zagotovite si pravočasno svoje mesto – zadnje preostale vozovnice so že v prodaji.

 

Leave a reply