Foto: RK Krško
RokometSlovenija

V novo sezono so vstopili tudi nižjeligaši

Medtem, ko je v naši elitni ligi že pod streho uvodni krog in nastopi naših klubov na mednarodni sceni, so v boj za prve točke na parketih po Sloveniji vstopili tudi rokometaši obeh nižjih lig. Tako v drugi ligi (1.B DRL), kot v tretji ligi (2.DRL) je pred 22 članskimi klubi sezona 2023/24. Po tej sezoni, pa se bo število klubov in način tekmovanja malce spremenil.

V drugoligaški konkurenci bo v tej sezoni nastopilo izjemoma trinajst (13.) klubov. To pa zato, ker se je lanskoletni prvoligaš RK Maribor odločil nastopati raje s povsem prevetreno in močno pomlajeno ekipo v tretji ligi. Novinec lige, ki je izpadel iz prve (NLB liga) je Krško, iz tretje (2.DRL) pa sta novinca Kočevje in Ajdovščina. Igralo se bo v dvokrožnem sistemu. Za nami je že prvi krog, kjer je bil prost lanskoletni prvoligaš (RK Krško).

1.krog:

  • Ajdovščina:  AJDOVŠČINAKOČEVJE 32:26 Pinterič 11 ; Luzar in Bogovič po 7
  • Ig: MOKERC KIG – MOŠKANJCI GORIŠNICA  34:22 Ravnikar 8 ; Šandor 5 golov
  • Grosuplje: GROSUPLJE – JADRAN HRPELJE KOZINA 29:25 Setnikar in Čulk po 7 ; Britovšek 8
  • Šmartno pri Litiji: HERZ ŠMARTNO – FRANKSTAHL RADOVLJICA 25:34 Ribarič 6 ; Debelak 10
  • Črnomelj: ČRNOMELJ – DOL TKI HRASTNIK 33:30 Medic 9 ; Hočevar 11
  • Velika Nedelja: VELIKA NEDELJA – BUTAN PLIN IZOLA 25:32 Majhen 5 ; Dugajlić 8

 

Prvi krog v drugoligaški konkurenci je prinesel dvoboj novincev lige, ki so ga dobili Kraševci. Izolani so na gostovanju na Štajerskem zmagali s sedmimi goli razlike, derbi kroga smo videli v Beli Krajini, kjer je gostoval zasavski Dol, Radovljičani pa so zabeležili lepo zmago pri eni najboljših ekip te lige zadnjih let. V Igu pri Ljubljani je domača ekipa, ki jo s klopi vodi 30-letni Jaka Peterlin gostila moštvo Gorišnice. Štajerci so v Športni dvorani Ig izgubili celo z 12 goli razlike, kar je najvišja razlika kroga.

Najboljši strelci

  • Jan HOČEVAR (Dol)…..11 golov
  • Črt PINTERIČ (Ajdovščina)…11
  • Jan DEBELAK (Radovljica)….10

V tretjeligaški konkurenci bo nastopilo devet klubov. Med tiste, ki naj bi sodili v vrh lige naj bi se za drugoligaško vstopnico borili klubi kot sta lanskoletna drugoligaša Alples Železniki in Sevnica, pa prvoligaš Maribor ter Drava. Ptujčane bo vodil nekdanji slovenski selektor in kapetan reprezentance Uroš Šerbec. To je gotovo izziv za tega 55-letnika iz Brestanice v občini Krško, saj si modro-beli iz najstarejšega mesta naše dežele želijo povratka v ligo višje. Sam pa je trenersko deloval tako v Sloveniji kot Nemčiji. Liga se bo začela 29. septembra in bo trajala do 18.5.2024

 

 

Leave a reply