FOTO: Aleksander Sokler
Ostali športi

V napeti tekmi po točka za Kamničane in Ljubljančane

V prvi tekmi prvega kroga letošnjega državnega prvenstva v vaterpolu sta se v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju Calcit Water Polo in Ljubljana Slovan razšla z neodločenim izidom 10:10 (3:3, 3:2, 2:3, 2:2). Druga tekma uvodnega kroga med AVK Triglavom in Grafist Koprom bo 4. februarja.

Calcit Water Polo – Ljubljana Slovan 10:10 (3:3, 3:2, 2:3, 2:2)
Kranj – POB Kranj, gledalcev 50, sodnika: Margeta, Radonjić.

Calcit Water Polo: Žurbi, Brišnik, Stele 2, Lukić, Gledec 1, Gole, Kordež, Blažević 1, Pilić, Cerar 3, Briški 2, Bergant 1. Trener: Gašper Šenica.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 2, Čanč 1, Potočnik 1, Žiberna, Ćetković, Fakin 1, B. Kirasič, Povhe, Cuomo 4, Puš 1, Petrovčič, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Kamničani in Ljubljančani so se v letošnji sezoni srečali že trikrat. V AWL v Gradcu smo videli tesno zmago ljubljanskih vaterpolistov, v polfinalu pokala Slovenije pa so varovanci Jureta Škofa na kopališču Kodeljevo visoko premagali aktualne slovenske podprvake, ki so v povratni tekmi polfinala v Kranju nato igrali neodločeno, a je bilo to premalo za uvrstitev v finale. Čeprav so Ljubljančani pred začetkom državnega prvenstva registrirali še enega tujca, Srba Luko Gligorijevića, so v Kranju še igrali brez njega. Prav tako je manjkal Jošt Čarni, v nepopolni zasedbi pa so bili tudi kamniški vaterpolisti, ki predvsem čakajo na vrnitev Luke Soklerja.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so z goloma Eneja Potočnika in Martina Puša v tretji minuti povedli z 2:0, slabe tri minute pozneje pa je Igor Cuomo zadel za 3:0. Toda v manj kot dveh minutah so se Kamničani vrnili v igro. Najprej je prvi gol zanje dosegel Goran Blažević ob igralcu več v bazenu, na gol zaostanka je svojo ekipo približal Blaž Briški, za izenačenje pa je poskrbel Aleksander Cerar.

Tudi v drugi tretjini so prvi do gola prišli gostje, uspešen je bil Miha Fakin, ki so vodili še s 5:4, toda Martin Stele je izenačil na 5:5, minuto pred koncem prvega polčasa pa je Ivan Gledec Kamničane popeljal do prvega vodstva (6:5). V domačem taboru so še nekoliko lažje zadihali po novem golu Cerarja (7:5), ki je zadel v začetku tretje četrtine. Vendar ne za dolgo, kajti dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je na 7:7 izenačil Cuomo, ki je minuto zatem zadel še za 8:7. Toda tudi na zadnji odmor sta ekipi odšli izenačeni, kajti za Kamničane je še tretjič v polno zadel Cerar.

V svojem prvem napadu v zadnji četrtini so vaterpolisti Calcit Water Pola prišli do novega vodstva, uspešen je bil Stele, toda po uspešno izvedeni petmetrovki Cuoma je bil izid še enkrat več izenačen. Ljubljančani so slabih pet minut pred koncem tekme z golom Stefanovića spet prišli do prednosti, toda Rok Bergant je že v naslednjem napadu poskrbel za novo izenačenje. Čeprav sta obe ekipi imeli še nekaj priložnosti, da bi zatresli mrežo nasprotnika, sta se izkazala oba vratarja, Gašper Žurbi in Roko Lazić, tako da se je tekma končala z neodločenim izidom.

Vir: ZVDS

Pustite komentar