Foto: TW/@JumboVismaRoad
Kolesarstvo

V množičnem padcu udeležena tudi Roglič in Evenepoel, dirko so za danes ustavili

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je bil v peti etapi kriterija po Dofineji na mokrem cestišču udeležen v množičnem padcu okoli 21 km pred ciljem. Ob njem se je na tleh znašlo še ogromno drugih kolesarjev, med njimi tudi vodilni v skupnem seštevku Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Dirko so za danes ustavili.

Tako Slovenec kot Belgijec sta bila po padcu v bolečinah, predvsem Evenepoel se je držal za pred dobrim mesecem in pol operirano ramo. Oba sta se po nekaj minutah vrnila na kolo in se odpeljala do zbirnega mesta po spustu.

Roglič in Evenepoel sta bila udeležena že v padcu na dirki po Baskiji pred dvema mesecema, slovenski as pa je padel tudi v tretji etapi kriterija po Dofineji, a ni utrpel poškodb.

“Padel sem na ramo, ki so mi jo operirali pred leti, tako da moramo pri zdravniški ekipi še preveriti, v kakšnem stanju je. Mislim pa, da bo v redu. Padec je bil grozljiv, sam sem vsaj prišel do cilja, vsem to ni uspelo,” je za prireditelje dirke dejal Roglič.

“Padel sem na desno stran. Zvečer bomo bolje vedeli, kako je z mojo ramo, a mislim, da bo vse v redu. Padcu se nisem mogel izogniti, pred mano je več kolesarjev zdrsnilo. Lahko bi se končalo še precej slabše,” pa je dogajanje povzel Evenepoel.

Leave a reply