Foto: RD LL Grosist Slovan
RokometSlovenija

V dresu Slovana tudi hrvaška rokometaša

Slovenski rokometni klub LL Grosist Slovan se pred začetkom nove sezone še naprej krepi. Sezono 2024/25 bo okrepljen začel tudi na šestmetrski črti, v Ljubljano se seli hrvaški igralec Ilija Brozović, so sporočili pri Slovanu.

Brozović, ki ima kopico izkušenj z igranjem v tujini, bo prihodnjo sezono na mestu krožnega napadalca igral ob Davidu Kovačiču. Rokometno pot je začel v hrvaškem Metkoviću, nadaljeval v Gorici in Zagrebu, nato pa pri slovitih nemških bundesligaših Hamburgu, Kielu in Hannovru. Robusten igralec, ki je s svojimi 197 cm in 115-kilogrami, tudi steber obrambe, je s Slovanom sklenil pogodbo za tri sezone.

“Po devetih letih nemške lige sem si še vedno želel igrati tam, vse dokler ni prispela ponudba Slovana. Za slovenski klub sem se odločil zaradi visokih ambicij kluba in želje, da se borimo za naslov slovenskega državnega in pokalnega prvaka,” je ob podpisu pogodbe dejal hrvaški rokometaš.

V Ljubljano se seli še en hrvaški rokometaš, in sicer Leon Ljevar, ki bo v prihodnjih dveh sezonah branil rdeče barve ljubljanskega Slovana. Levi zunanji igralec se v prestolnico seli iz Ribnice.

“Za Slovan sem se odločil, ker menim, da ima dober projekt na dolgi rok in ker so ambicije kluba visoke. K odločitvi je botroval tudi prihod trenerja Zormana,” je ob dogovoru z vodstvom Slovana povedal 23-letnik (12.1.2001).

Leave a reply