Foto: Urban Lesjak
RokometSlovenija

Uvodoma visoka zmaga slovenskih rokometašic

Slovenske rokometašice do 20 let so uspešno začele z nastopi na svetovnem prvenstvu v Celju. V dvorani Golovec so kar s 37:18 premagale Mehičanke, jutri pa bodo nasproti stale vrstnice iz Čila.

Že v prvem polčasu so si Slovenke priigrale visoko prednost in vodile s 23:8. Z desetimi zadetki je bila najučinkovitejša Erin Novak, po pet sta jih dodali Ivona Barukčič in Valentina Klemenčič.

Sebastjan Oblak, selektor slovenske reprezentance: “Videlo se je, da nam na začetku ni bilo lahko, nato pa smo le strnili vrste v obrambi. Dekleta so bila nervozna, saj v zadnjih štirih letih niso zmagale tekme na največjih tekmovanjih. Skozi celoten teden smo se osredotočali le na Mehiko in si njeno igro ogledovali na video posnetkih. Naše rokometašice  si resnično zaslužijo vse čestitke za prikazano. Upoštevale so nasvete in dogovore. V drugem polčasu smo morda nekoliko popustili, a to je bila posledica visokega vodstva in s tem povezane osredotočenosti. Zelo mi je bilo všeč, da so se dekleta tudi po zajetnem vodstvu borila za vsako žogo. Kapo dol, resnično sem pozitivno presenečen. Menim je bila ta borbenost najlepše vabilo za vse navijače, ki jih tokrat ni bilo v dvorani Golovec, da na isto mesto pridejo konec tedna proti Čilu in Nemčiji.”

SLOVENIJA : MEHIKA 37:18 (23:8)
Slovenija: Taeng on Čokelc 1, Černigoj 4, Kogovšek, Novak 10, Polak, Barukčić 5, Zulić 3, Ocepek, Artelj 1, Žener 2, Marković 2, Hilj 2, Klemenčič 5, Kolobarić 2, Kuralt, Posega.

Pustite komentar