Ostali športi

Uvodni boji napovedali zanimivo sezono

Prvi krog sezone 2020/21 je prinesel obilo izenačenih obračunov, kar napoveduje zelo zanimivo sezono. Prvoligaško tekmovanje so najbolj odločno odprle Pivčanke, zmage pa so se veselile tudi branilke naslova iz Ljubljane.
Že prvi krog nove sezone je prinesel obračun najboljših ženskih zasedb minule sezone. Krimovke so na sobotnem gostovanju v Kobjeglavi odlično začele in si priigrale visoko prednost, ki jo oslabljene domačinke v končnici tekme niso uspele izničiti. Hitro so stvari na svoje mesto postavile okrepljene Pivčanke, ki gostjam iz Deskel niso prepustile niti drobtinic, zmagovit uvod v novo sezono pa se je posrečil tudi Idrijčankam in zasedbi iz Bistrice pri Tržiču.
Tudi v moški prvi ligi sta obe točki ostali v Pivki, novinci iz Mengša so po zaostanku s 6:4 odnesli zmago iz Izole, lanski superligaši iz Košane so tesno slavili v Logatcu, Planina je zmagala na gostovanju v Sneberjah, kranjski obračun pa se je razpletel z remijem.
Že v petek so svoje premierne obračune nove sezone odigrali vzhodni drugoligaši, med katerimi sta bili najbolj prepričljivi moštvi iz Rogaške Slatine in Tržiča, na zahodu pa sta vrh lestvice po prvem krogu zasedla Jadran HK in Goriška Brda, ki so obračun proti Pliskovici v svojo korist prelomila v tehničnih disciplinah.
1. liga – članice, 1. krog: Agrochem Hrast – Krim 10:14, Kolektor Idrija – Milje 13:11, Pivka Oro Met – Deskle 24:0, Šiška – Bistrica pri Tržiču 8:16.
1. liga, 1. krog: Logatec – Košana 10:12, Jadran Izola – Mengeš Rakoll 8:14, Center Kranj – Čirče Van Den 11:11, Orlek Oro Met – Gradna Gik 14:8, Sloga – Planina Kranj 9:13, Cesta prosta.
2. liga – zahod, 1. krog: Jadran HK – Tabor Ozeljan 16:6, Cerkniško jezero – Kozlek 8:14, Katarina – Kolektor Idrija 10:12, Goriška Brda – Pliskovica 15:7, Nanos – Planina Ajdovščina 11:11, Videm Košana prosta.
2. liga – vzhod, 1. krog: Zarja – Sodražica 10:12, Rogaška Crystal – Trata mladi 14:8, Tržič AC Žepič – Bistrica pri Tržiču 14:8, Budničar – Rogovila 12:10, Krško prosto.
vir: BZS

Comments are closed.