Foto: BZS
Ostali športi

Ustanovljena Ženska regionalna balinarska liga

V petek zvečer je bil v Beogradu ob prisotnosti predsednika Evropske balinarske zveze Tomislava Ćurka potpisan sporazum o ustanovitvi Ženske regionalne balinarske lige med predstavniki Balinarskega kluba Novi Beograd, Hrvaško balinarsko zvezo in Balinarsko zvezo Slovenije.

V prvi sezoni Ženske regionalne lige bodo na podlagi vabil nastopali klubi Novi Beograd iz Srbije, Škola boćanja Čavle, Komiža in Pula iz Hrvaške ter slovenski predstavniki Krim Ljubljana, Postojna in Agrochem Hrast Kobjeglava.

»Balinarska zveza Slovenije je z velikim zadovoljstom podprla ustanovitev Ženske regionalne lige. Zavedamo se, da lahko s pomočjo ostalih članic Adriatic Bocce Confederation pripomoremo k napredku balinarskega športa v regiji. S skupnimi močmi smo v zadnjih letih uspešno izvedli številne skupne klubske in reprezentančne projekte, vseskozi pa smo imeli v mislih ustanovitev klubske regionalne lige. Verjamemo, da bodo klubi z nastopi v regionalnem tekmovanju naredili korak naprej tako v tekmovalnem kot v organizacijskem pogledu ter da se bodo klubom iz Hrvaške, Srbije in Slovenije že v naslednji sezoni pridružili klubi iz Črne Gore ter Bosne in Hercegovine. Nedvomno bo Ženska regionalna liga eno izmed najmočnejših klubskih tekmovanj na svetu,« je prepričan predsednik Balinarske zveze Slovenije, Primož Marinko.

Ljubljana bo konec aprila gostila enega izmed predtekmovalnih turnirjev, finalni turnir pa bo na sporedu jeseni v Beogradu.

Vir: BZS

Pustite komentar