Foto: KZS
Ostali športi

Uspešni nastopi mladih slovenskih slalomistov na Slovaškem

Prvi dan končnih odločitev v posamični konkurenci svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v slovaškem Liptovskem Mikulašu je slovenski ekipi prinesel veliko veselja. Za komplet kolajn so poskrbeli Žiga Lin Hočevar, Eva Alina Hočevar in Lan Tominc.

Hočevar, letošnji članski evropski prvak v kanuju, je upravičil vlogo prvega favorita na SP za mladince in mlajše člane ter si priveslal naslov svetovnega mladinskega prvaka v kanuju. S tem je zmagovalni niz podaljšal, saj je bil svetovni mladinski prvak že lani v Krakovu.

Starejša sestra Žige Lina Hočevarja Eva Alina je priveslala do srebrne kolajne in s tem svojo kolekcijo kolajn s prvenstev za mladince, mlajše člane in člane še dodatno oplemenitila. To je sicer njena prva posamična kolajna na SP za mlajše člane, je pa bila leta 2018 svetovna mladinska prvakinja, leto kasneje pa še srebrna med mladinkami.

Uspešen dan za slovenske slalomiste je odprl Lan Tominc, ki je v finalu kajakašev do 23 let prišel do bronaste kolajne. Pred Celjanom sta se uvrstila Francoz Anatole Delassus in Jakub Krejči. Ulan Valant je v polfinalu osvojil 13. mesto, Jan Ločnikar pa je bil 17.

Leave a reply