Foto: JZS
Košarka

Uspešni nastopi judoistov na evropskem pokalu v katah

Preteklo soboto je v Madridu potekalo prvo tekmovanje za evropski pokal v katah po evropskem prvenstvu, ki se je odvijalo junija v Podčetrtku. Na tekmovanju se je za kolajne potegovalo kar 134 tekmovalcev iz 13 držav.

Slovenske barve so na tatamijih v Španski prestolnici zastopali štirje slovenski pari. V mladinski konkurenci Katame-no-kata U23 so naše tekmovalke dosegle izjemen uspeh. Na najvišjo stopničko sta stopili Kora Kojc in Kira Kojc s seštevkom 388,5 točke, srebro pa sta osvojili Živa Vilfan in Tina Jaklič s 366 točkami. V članski konkurenci sta v predtekmovanju v skupinskem delu kategorije Katame-no-kata Tomo Mihaljević in Franc Križanič zasedla 3. mesto in se prvič uvrstila v finalni blok, kjer sta zasedla končno 5 mesto. V kategoriji Kodokan Goshin Jutsu sta Benjamin Mehić in Darko Krašovec zasedla 7. mesto.

Pomembno vlogo na tekmovanju je imel tudi Igor Albreht, EJU komisar za kate in slovenski kata sodnik, ki je opravljal nadzor sojenja na tekmovanju in je tudi član izpitne komisije Evropske judo zveze za nove kata sodnike.

VIR: JZS

Leave a reply