NogometTujina

Uradno: Hansi Flick novi trener FC Barcelone

Barcelona je po prekinitvi sodelovanja s Xavijem Hernandezem (44) za svojega novega glavnega trenerja napovedala Hansija Flicka (59). Nekdanji trener Hoffenheima, Bayerna iz Münchna in nemške reprezentance je s katalonskim velikanom podpisal pogodbo do leta 2026, so danes sporočili iz kluba.

Flick, ki ni vodil kluba, odkar ga je Nemčija odpustila septembra 2023, bo zadolžen za oživitev stare slave Barcelone, potem ko katalonski ekipi v tej sezoni ni uspelo osvojiti nobene trofeje pod Xavijem, ki je bil odpuščen v petek.

V izjavi je klub dejal, da je “izbral človeka, ki je dobro poznan po visokem pritisku svojih ekip, intenzivnem in drznem slogu igre, ki mu je prinesel velik uspeh na klubski in mednarodni ravni, saj je osvojil skoraj vse, kar se osvojiti da v svetu nogometa.”

Barcelona je izpostavila Nemčev uspeh v sezoni 2019/20 na čelu Bayerna, s katerim je osvojil šest trofej – bundesligo, nemški pokal, ligo prvakov, nemški superpokal, UEFA superpokal in svetovno klubsko prvenstvo.

Xavi je bil prejšnji teden odpuščen po sezoni brez trofeje, v kateri je Barca končala z 10 točkami zaostanka za prvakom Real Madridom, izgubila finale španskega superpokala proti večnemu tekmecu in iz Lige prvakov izpadla proti Paris St Germainu v osmini finala.

Xavi je prvotno januarja napovedal, da bo klub zapustil to sezono, a se je kasneje dogovoril, da podaljšajo pogodbo, ki je veljala do poletja 2025. Vendar se je prejšnji teden vodstvo kluba odločilo, da kljub vsemu predčasno prekine njegovo pogodbo.

Pred Flickovo objavo je klub izdal izjavo, v kateri je objavil odločitev o prekinitvi pogodbe s Xavijem.

“Klub se želi javno zahvaliti Xaviju in ostalemu njegovemu trenerskemu štabu za njihovo zavzetost, predanost in velikodušnost ter za njihovo pomoč pri doseganju dogovora o prekinitvi pogodbe. Želimo mu tudi uspeha v prihodnje tako na osebni kot na poklicni ravni,” so zapisali v izjavi.

Leave a reply