Košarka

Triglavanke pričakovano boljše od Konjičank

Košarkarice kranjskega Triglava so na ponedeljkovem vnaprej odigranem obračunu 14. kroga 1. SKL za ženske v domači dvorani upravičile vlogo favoritinj proti gostjam iz Slovenskih Konjic in slavile z 78:52.

Kranjčanke še naprej pridno zbirajo zmage in zasedajo mesto na vrhu lestvice 1. SKL za ženske. V dvorani na Planini so v ponedeljek pričakovano ugnale Pro Bit Konjice, ki so že pred prvim sodniškim metom ostale brez poškodovane Zale Šrot. Domačinke v belih dresih so s pridom izkoristile prednost v višini in se na prvi krajši odmor odpravile z desetimi točkami naskoka. Borbene Štajerke so pred koncem prvega polčasa zapretile in se s košem Ajše Sivka približale na 34:31, a sta izkušeni Katja Kotnik in Rebeka Abramovič poskrbeli za pobeg Triglavank na +11 ob polčasu. Razigrane Gorenjke so že v 25. minuti povišale na +20 (58:38) in dokončno zlomile odpor gostij, ki so v zadnji četrtini zmogle zgolj štiri točke.

Pri zmagovalkah se je z 21 točkami izkazala Abramovičeva, Ajda Burgar jih je dodala 13, medtem ko je za poraženke Sivka prispevala 16 točk. V sredo se bosta v zaostalem obračunu 7. kroga pomerili zasedbi Akson Ilirije in Maribora (17.30), v petek in soboto pa bodo na sporedu obračuni 10. kroga ženskega prvoligaškega tekmovanja.

1. SKL za ženske, 14. krog:

Triglav Kranj – Pro Bit Konjice 78:52
(21:11, 22:21, 23:16, 12:4)

Avtor S.M.

Comments are closed.