Ostali športi

Tretji novomeški maraton bo

Novomeški 1/2 maraton letos BO! Do zadnjega se je trepetalo, zdaj pa tekaška tekmovalna in navijaška javnost že komaj čaka na ta čudovit športno obarvan družaben dogodek. V organizacijskem odboru Novomeškega 1/2 maratona si ob obilici odpovedanih prireditev močno prizadevajo izpeljati letošnji Novomeški 1/2 maraton. Za komentatorskim mikrofonom bo, tako kot lani, tudi voditeljica in navdušena tekačica Barbara Pirh, ki bo poskrbela, da bo vsak od tekečev v cilj prišel kot zmagovalec. Med tekači pa bo letos tudi vodja prireditve in maratonec Primož Kobe, ki naslednje leto upa na ponovno uvrstitev na poletne olimpijske igre. Neuradne informacije pa pravijo, da bo svojo trenutno tekaško formo prav na tem dogodku preizkusil tudi sam predsednik države, Borut Pahor.
Gostili bodo državno prvenstvo v polmaratonu za člane in veterane. Nova je 10km trasa teka, ki poteka skozi mestno jedro in bo dobrodošla novost za tiste katerim je 21km malo preveč, 6,5km pa premalo. Varnost je na prvem mestu. Pripravili so vrsto ukrepov za zajezitev širjenja okužb širjenja s Covid-19.
S srednjo tehnično in elektro šolo pripravljajo neposredni televizijski prenos  na ŠPORT TV. Za tekače so pripravili bogato vrečko s spominsko majico, brezalkoholnim izotoničnim pivom ter veliko medaljo v cilju. V soboto 3.10.2020 žal ne bo otroških tekov. Prireditev se bo pričela ob 16:30. Odprla jo bo brezplačna nordijska hoja in pohod po okolici Novega mesta (prijava je obvezna). Ob 17:00 uri bo na Seidlovi cesti štart osrednje sobotne preikušnje – rekreativnega teka na 6,5km ter 10km. Ob 18:15 bodo na vrsto prišli ljubitelji Canicrossa – zabavnega teka s psi, kateri je bil lani organiziran prvič in požel veliko zanimanja. Za gostinsko ponudbo bo poskrbljeno.
V nedeljo 4.10.2020 ob 10:00 uri bo na vrsti polmaraton, ki bo štel za državno prvenstvo članov in članic ter veteranov in veterank, zato je pričakovati veliko število priznanih tekačev in tekačic. Napovedani pa so tudi odlični tekači iz tujine.
Gledalci na štartno ciljnem prizorišču so dovoljeni z masko. Vabljeni pa ste, da glasno navijate ob progi, kjer zaščitna maska ni potrebna. Prijave na prireditev so možne na strani www.novomesto21.si do 28.9.2020.
vir: Unique Joy

Comments are closed.