Foto: SloSki
Zimski športi

Timi Zajc in Domen Prevc osvojila Oberstdorf

Slovenska smučarska skakalca Timi Zajc in Domen Prevc (884,5 točke) sta prepričljivo zmagala na superekipni tekmi dvojic za svetovni pokal na letalnici v nemškem Oberstdorfu. Vodila sta od prvega skoka in vse tekmece ugnala za najmanj 23,2 točke. Druga je bila Norveška (861,3), tretja Avstrija (855,7).

To je bilo drugo slovensko slavje na tovrstnih tekmah. Lovro Kos je s trenutno poškodovanim Anžetom Laniškom v poljski Wisli 13. januarja slavil zmago na prvi superekipni tekmi parov v sezoni ter komaj tretji v zgodovini tega športa.

Zajc je zelo dobro opravil prvi skok in s 214,4 točke slovensko dvojico povedel v vodstvo, 12,6 točke je zaostajala Poljska, tretja je bila Norveška s 17,1 točke zaostanka.

Norvežan Johann Andre Forfang je tik pred Prevcem opravil prvi res dolg polet, 234,5, zaradi česar je slovenski predstavnik skočil z dveh zaletnih mest nižje, a je kljub temu doskočil 222,5 m. Tako je Norveška, ki je bila druga, znižala zaostanek za vodilno Slovenijo na 9,8 točke, Poljska je bila tretja (+18,6).

KONČNI IZID:

 1. SLOVENIJA (Zajc, D.Prevc)
 2. NORVEŠKA (Sundal, Forfang)
 3. AVSTRIJA (Hayböck, Kraft)
 4. JAPONSKA (Nikaido, R.Kobayashi)
 5. POLJSKA (Zyla, Zniszczol)
 6. NEMČIJA (Paschke, Wellinger)
 7. ZDA (Frantz, Belshaw)
 8. ITALIJA (Insam, Bresadola)
 9. FINSKA (Nousiainen, Kytosaho)
 10. ŠVICA (Deschwanden, Imhof)
 11. UKRAJINA (Kalinichenko, Marusiak)
 12. FRANCIJA (Chevret, Foubert)

 

Slovenija je dosegla 116. zmago slovenskih smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu. Skakalci imajo skupno zdaj 94 zmag, od tega 80 posamičnih, 12 ekipnih ter dve superekipni. Z naskokom najboljši med Slovenci je s 23 posamičnimi zmagami Peter Prevc, sledijo Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9), Robert Kranjec (7) ter s po šestimi Domen Prevc in Anže Lanišek.

Leave a reply