Foto: Tim Gajser #243
Moto šport

Tim Gajser znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku v elitnem razredu MXGP

Slovenski motokrosist Tim Gajser je osvojil drugo mesto na dirki svetovnega prvenstva v latvijskem Kegumsu, potem ko je bil v obeh vožnjah drugi. Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings, je pa Gajser prevzel vodstvo v seštevku sezone v elitnem razredu MXGP, kjer ima zdaj štiri točke naskoka pred svetovnim prvakom Špancem Jorgejem Pradom.

Herlings je zmagal v prvi vožnji, Gajser je to vožnjo končal na drugem mestu in že takrat prevzel vodstvo v skupnem seštevku SP. Tretji je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff. Prado se v zahtevnejših razmerah ni znašel, na razmočenem terenu je po padcu vožnjo končal šele na sedmem mestu.

Drugi Slovenec na dirki Jan Pancar, ki je bil v kvalifikacijah 21., je v obeh vožnjah končal med dobitniki točk. V prvi je bil 18., v drugi pa se je po zadržanem začetku prebijal naprej in na koncu prišel že do 14. mesta. Skupno je bil na dirki tudi 14., dobil je deset novih točk za SP.

Gajser v skupni razvrstitvi SP vodi in bo na naslednji preizkušnji spet imel rdečo startno številko. Ima 454 točk, Prado na drugem mestu 450, Herlings je tretji s 386. Pancar je pri 94 točkah na 15. mestu.

Naslednja dirka, tretja v treh tednih, bo 16. junija v italijanski Maggiroi.

Leave a reply