Košarka

Tekma s Turki bo odigrana

Kot se je napovedovalo, je izvršni odbor delničarjev organizacije ECA, po predlogu organizacije Euroleague Basketball, potrdil spremembo Posebnih predpisov, ki so jih klubi prvotno potrdili septembra 2020. Spremembe v pravilniku bodo stopile v veljavo takoj, tako v Evroligi, kot tudi v 7DAYS EuroCupu, kjer nastopa Cedevita Olimpija, katere tekma z Bursasporjem je bila registrirana z rezultatom 0:20.

Spremenjeni predpisi bodo praktično zrcalili prvotne predpise, in natančno določili posledice preprečitve igranja tekem zaradi lokalnih omejitev, povezanih s potovanji, ki so posledica ukrepov, sprejetih za preprečitev širjenja COVID-19. Ko ekipa nima na voljo osem igralcev, sposobnih za igro zaradi COVID-19, ali pa mora moštvo zaradi pozitivnega primera COVID-19 v karanteno, so določene sledeči ukrepi:

  • Tekmo je možno prestaviti do trikrat, v kolikor so na voljo termini za odigranje tekme.
  • V primeru, da termina nove tekme ni možno določiti ali če je doseženo najvišje število prestavitev tekme, bo klub, ki je povzročil prvotno prestavitev tekme, tekmo izgubil.
  • Tekme ne bo možno igrati po naslednjih datumih: 22. december 2029 (Redni del 7DAYS EuroCupa), 23. februar 2021 (Top 16 7DAYS EuroCupa), 13. april 2021 (Redni del Evrolige), 5. maj 2021 (Končnica Evrolige).

Spremenjeni Posebni predpisi bodo imeli retroaktiven učinek na vse odločitve, že uporabljene v sezoni 2020/21, kar bo omogočilo, da izvršni direktor organizacije Euroleague Basketball prestavi tekme, ki so bile do tega trenutka odpovedane, so zapisali na klubski spletni strani ljubljanskega kluba.

Comments are closed.