Ostali športi

Superligaši še čakajo na zeleno luč

Četrtkov večer je prinesel videokonferenco vodstva Balinarske zveze Slovenije s predstavniki vseh superligaških klubov, na kateri je bilo govora o možnosti začetka superligaškega tekmovanja.

Na več kot enournem druženju na daljavo je vodstvo Balinarske zveze Slovenije predstavnikom superligaških klubov predstavilo trenutne aktivnosti in veljavne Odloke, ki se nanašajo na možnost začetka tekmovanja v elitnem klubskem tekmovanju.

Predsednik BZS Primož Marinko je za uvod pojasnil, da trenutno veljavni Odlok ne dovoljuje izvedbe tekmovanja, dodatna zapreka pričetku superlige pa je tudi trenutno epidemiološko stanje v državi. Nekateri klubi zaradi občinskih odlokov trenutno nimajo na voljo dvoran za treninge in tekmovanja, zato bo potrebno na nadaljnje odločitve glede predvidenega pričetka tekmovanja počakati vsaj do sredine januarja.

Sekretar BZS Simon Maljevac je klubom predstavil vso dokumentacijo, ki jo je s strani pristojnih organov pridobila BZS, obenem pa so bili klubom predstavljeni tudi dokumenti, ki jih bo potrebno pridobiti pred pričetkom tekmovanja.

Največ zanimanja je požel predlog Tekmovalne komisije BZS o spremembi sistema tekmovanja v superligi, ki po besedah Gregorja Moličnika prinaša krajše tekmovanje ter enakovredne pogoje za vse klube. Deset superligašev bi bilo na podlagi končnih rezultatov rednega dela lanske sezone razdeljenih v dve skupini s po petimi ekipami. Po desetih odigranih krogih bi se po dve najboljši ekipi iz vsake skupine uvrstili na zaključni turnir, medtem ko bi se zadnjeuvrščeni ekipi borili za obstanek v superligi.

Predstavniki klubov so se z omenjenim predlogom v večini strinjali, nekateri pa so podali pripombe, predvsem glede izpada zadnjeuvrščene ekipe iz superlige. Vse pripombe klubov na predlagan sistem tekmovanja bo dodatno obravnavala Tekmovalna komisija BZS, nato pa bo usklajen predlog romal v potrditev na Izvršni odbor BZS.

vir: BZS

Comments are closed.