Foto: IŠ fan club
Zimski športi

Stuhčeva v novo sezono s prevetreno ekipo

Za nami je sezona alpskega smučanja brez velikih tekmovanj. Kljub temu, da smo tik pred prvomajskimi prazniki, je ozračje v Sloveniji precej zimsko….

Na Koroškem, Notranjskem in Gorenjskem je sneg pobelil kraje in zdi se, kot, da je zima. Številni smučarji in smučarke so še v tekmovalnem pogonu s treningi in testiranji materiala in opreme. Mnogi bodo v tem športu v novo sezono vstopili z novim trenerjem. Eden takih primerov je 24-letna smučarka iz BiH Elvedina Muzaferija, ki jo je doslej treniral 51-letnik iz Mojstrane. Aleš Brezavšček je v nedavno minuli sezoni omenjeno tekmovalko pripeljal  na prag najboljših. Zamenjala ga bosta strokovnjaka iz Italije Quaquarelli in Vezzoni. Brezi kot mu pravijo pa ne manjka ponudb, bojda tudi s strani naše krovne organizacije. Tam je že deloval v vlogi ženskega trenerja za hitre discipline. Nekdanji slovenski reprezentant, pa je deloval tudi na Hrvaškem, v Belorusiji in  Ukrajini.

Povsem za nov začetek pa se je odločila tudi naša najboljša smučarka minule zime. Ilka Štuhec je petnajst let potovala s svojo mamo, ki je opravljala domala vse vloge. Večkrat je v zadnjih letih prišlo do trenj med njima, tokrat pa sta se odločili, da bo šla hči svojo pot brez mame Darje. Vlogo novega trenerja bo tako prevzel Aleš Gorza. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je blestel predvsem v veleslalomu in superveleslalomu bo čez tri mesece dopolnil 44 let. Največji uspeh je doživel leta 2008, ko je bil na tekmah za svetovni pokal dvakrat tretji v superveleslalomu. Prizorišči tedaj pa italijanski Bormio in kanadski Whistler. Tako je mesec dni po tem, ko je postal dedek prevzel še najboljšo slovensko smučarko zadnjih let, ki je v pretekli sezoni ravno na progi, ki bo v naslednji gostila SP osvojila drugo mesto. Gorza je doslej vodil naše fante v hitrih disciplinah. Po mami, ki je bila zadnji dve sezoni vodja ekipe in glavna trenerka se iz moštva poslavlja še pomočnik Natko Zrnčić-Dim ter kondicijska trenerka Tina Kobale.

Leave a reply