Zimski športi

Strasser presenetil v Zagrebu

Linus Strasser je presenetil favorite in na tekmi svetovnega pokala v Zagrebu zmagal, v slalomu. Nemec je do drugega triumfa v karieri prišel z rezultatom 2: 01,30, predvsem po zaslugi odlične druge vožnje. 28-letni Strasser je v paralelnem slalomu leta 2017 dosegel svojo prvo zmago. Po prvi vožnji je Strasser zasedal šele osmo mesto. 

Drugo mesto je pripadlo Manuelu Fellerju, ki je bil po prvi vožnji tretji, na koncu je za zmagovalcem zaostal deset stotink. Najnižje mesto na stopničkah si je z zaostankom 16 stotink zagotovil še en Avstrijec, Marko Schwartz.

Manuel Feller vodi v slalomskem seštevku z 210 točkami, pred Norvežanom Christophersonom, ki jih ima 166, in Strasserjem s 153. Alexis Pinturo je s 475 točkami najboljši v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, deset manj jih ima Norvežan Aleksandar Omot Kildr, tretji pa je Švicar Marko Odermat z 391 točkami. Edini slovenski predstavnik na tekmi Štefan Hadalin, se je s startno številko 24 po prvi vožnji prebil na peto mesto, v drugi vožnji pa je končal na 16. mestu.

Tekmovanje se nadaljuje v švicarskem Adelbodnu, kjer sta na sporedu še en slalom in dva veleslaloma.

Comments are closed.