Ostali športi

Sprememba na vrhu lestvice

Po zmagi na sobotnem derbiju prve ženske lige proti pivškemu Oro Met-u so balinarke ljubljanskega Krima zasedle vrh lestvice. V moških ligah so vodilne zasedbe z zmagami še utrdile svoj položaj.
Sobotni dopoldanski obračun vodilnih zasedb ženske lige je prinesel prepričljivo zmago Krima, ki je tokrat nastopil v popolni zasedbi. Varovanke Mihe Sodca so od prve minute zaigrale na polno in si hitro priigrale visoko vodstvo, ki ga je s 26 točkami v krog malce omilila zgolj Tadeja Petrič. Zelo razpoložene Denise Vidmar, Sara Jenčič, Nina Kozjek in Mija Borčnik so bile pretrd oreh za gostje, v hitrostnem zbijanju pa je s 33 točkami svoj deleže prispevala še Nina Volčina. V natančnem zbijanju je točke za pivško zasedbo prispevala Ana Pevec, a je bilo vodstvo Ljubljančank že previsoko, tako da končnica ni prinesla večjih razburjenj. Poraz Pivčank so izkoristile balinarke Bistrice, ki so z domačo zmago prori kobjeglavskemu Agorochem Hrastu skočile na drugo mesto. V zgornji polovici lestvice še naprej stanujejo Desklanke, ki so bile boljše od Milj, medtem ko se je obračun v Šiški razpletel z remijem.
V prvi moški ligi je vodilni Mengeš Rakoll slavil še šestič zapored, tako da ga najbližji zasledovalci iz Kranja še naprej neuspešno lovijo. Center je na gostovanju v Izoli slavil po pravi drami, Planina se je znesla nad lanskimi superligaši iz Košane, Logatec je uspešno serijo nadaljeval proti Pivčanom, Cesta pa je bila v derbiju dna lestvice boljša od Sloge. V vzhodni skupini druge lige so prvouvrščeni Tržičani v petek gladko opravili Sodražico, domači zmagi sta zabeležila Budničar in Rogovila, Krčani pa so klonili proti gostom iz Gorenjske. Na zahodu je še naprej nezaustavljiv Kozlek, kateremu s štirimi točkami zaostanka sledita Jadran HK in Nanos.
vir: BZS

Comments are closed.