Ostali športi

Soboški finale Zafoštniku, pri ženskah najboljša Opeka

Na drugem letošnjem odprtem turnirju Slovenije za člane in članice je v organizaciji NTK Kema Murexin v Puconcih prvo mesto osvojil Gregor Zafoštnik, ki je v klubskem finalu premagal Bojana Ropošo (oba Mura Sobota). V ženski konkurenci se je prvega mesta po zmagi nad Gajo Mavri (Vrtojba) veselila Lara Opeka (Kajuh-Slovan).

Pred petimi tedni je na prvem odprtem turnirju Slovenije v Murski Soboti Damjan Zelko (Kema Murexin) v finalu premagal Gregorja Zafoštnika, s katerim pa bi se pomerila že v četrtfinalu, če ga v drugem krogu ne bi zaustavil Erik Paulin (Arrigoni). Tako je Zafoštnik namesto z Zelkom v četrtfinalu igral s Paulinom in ga premagal s 4:1, veliko težje delo pa je imel v polfinalu, ko je v enem najdaljših dvobojev na turnirju s 4:3 (7, 9, -10, -5, 7, -9, 4) premagal Miho Podobnika (Logatec).

Še težjo pot je do finala imel Bojan Ropoša, ki je bil v Murski Soboti skupaj z Matevžem Črepnjakom, ki ga v Puconcih ni bilo, tretji. Ropoša je v drugem krogu s 4:1 premagal Matica Čoparja (Savinja), v četrtfinalu pa klubskega soigralca, Mitjo Horvata, ki pa je moral dvoboj po vodstvu s 3:2 predati. Zadnja ovira Ropoše na poti do finala je bil Tomaž Pelcar (Kema Murexin), v še enem maratonskem obračunu pa je zmagal s 4:3 (9, -4, -9, 9, 7, -6, 7). Manj razburljiv je bil nato finalni dvoboj, v katerem je bil Zafoštnik s 4:0 (5, 8, 11, 4) boljši od Ropoše.

Na moškem odprtem turnirju je bilo prijavljenih 39 igralcev, na ženskem žal le štirinajst. V Murski Soboti je bila prva Sara Tokić (Vrtojba), ki tokrat ni igrala, tako kot tudi ne Lea Paulin (Arrigoni), ki je bila na prvem letošnjem odprtem prvenstvu tretja. Tokićeva je v Murski Soboti v finalu premagala Enyo Moltara (Kajuh-Slovan), ki jo je v Puconcih v polfinalu zaustavila Gaja Mavri (Vrtojba) s 4:3 (9, ,6 7, -7, -7, -8, 6). Druga finalistka je bila Lara Opeka, ki je bila v Murski Soboti skupaj s Paulinovo tretja, ki je bila v polfinalu s 4:1 (2, 9, -11, 6, 8) boljša od Polone Horvat (Fužinar Inter Diskont). V finalu je Opeka s 4:0 (4, 3, 6, 3) premagala Mavrijevo.

Vir: NTZS

Leave a reply