Foto: Sloski
Zimski športi

Smučarska reprezentanca odhaja v Argentino

Slovenski smučarji se intenzivno pripravljajo na začetek smučarske sezone, slovenska moška in ženska reprezentanca za tehnične discipline pa se po dveh letih odpravlja na trening v Argentino. 

Smučarji bodo tam prebili štiri tedne kjer načrtujejo zelo kvaliteten trening v pravih zimskih razmerah.

Meta Hrovat:Po koncu sezone sem si vzela daljši premor od smučanja. Sprva sem šla z nahrbtnikom na dopust na Šrilanko. Nato sem počasi začela s fizično pripravo, kjer pa sem tudi veliko časa namenila stvarem, ki jih rada počnem. Tako sem veliko plezala in bila v hribih. Šele sedaj smo se ravno dobro vrnili iz prvega snežnega treninga v Švici. Za seboj imam tako zgolj sedem smučarskih dni, kar je za mene v tem obdobju zelo zelo malo. A pri meni smo že navajeni, da je vsako sezono nekaj novega. Ne pravim sicer, da je to nujno zelo dobro, a jaz bom vsekakor iz tega poskušala potegniti najboljše.”

Ana Bucik: “Poletje gre vedno hitro mimo, tako kot tudi zima. Priprave so šle dobro skozi, sem zdrava in gre vse po planu. Tudi prvi smučarski trening je za nami, kjer je šlo vse po planu in se res že veselim odhoda v Argentino. Tam bomo imeli poudarek na treningu slaloma in veleslaloma, nekaj treninga bo tudi superveleslaloma. Najprej bo treba ponoviti nekaj dobrih ponovitev s tehniko, nato pa bomo dodajali še tempo.”

Žan Kranjec: “Vsako leto gre to obdobje po koncu sezone zelo hitro mimo nas. Vedno najprej pričakuješ, da se boš dobro spočil in morda odšel na kakšen dopust, a se to na koncu zgodi vse zelo hitro, ko že začnemo z novo sezono. Jaz sem sicer sedaj se spočil, naredil nekaj zelo kvalitetnih kondicijskih treningov in vmes tudi malce skočil na morje.  Bilo je lepo, a je hito minilo. Za Argentino pa lahko rečem, da sem sedaj že precej izkušen tekmovalec. Zato vem, kaj je morda v zadnjih letih na treningih ni šlo najboljše in bom pozoren na to. Se že zelo veselim treninga tam, vsi pravijo, da so pogoji dobri in komaj čakam.”

Pustite komentar